4.004 alumnes comencen el curs escolar a Castellar del Vallès

Les dades són similars a les del curs anterior, en què es van matricular 42 nens i joves menys

Redacció
15 de setembre del 2015
Un total de 4.004 alumnes d’educació infantil, primària i secundària comencen aquest dimarts el curs escolar 2015-2016. D'aquests 719 corresponen a Educació Infantil, 1.702 a Educació Primària, 1.236 a Educació Secundària Obligatòria, 231 a estudis de Batxillerat, 101 a Cicles Formatius de Grau Mitjà i 15 a Programes de Formació i Inserció. Les dades són similars a les del curs anterior, en què es van matricular 42 nens i joves menys. 

A aquestes xifres també cal sumar els infants de 0 a 3 anys matriculats en alguna de les vuit escoles bressol que hi ha al municipi. També s’hi han d’afegir els 165 alumnes de l’Escola de Música Torre Balada, que també començaran el curs el proper 15 de setembre, els prop de 300 alumnes matriculats a l’Escola Municipal d’Adults, que inicia les classes el 21 de setembre,a més dels que resultin del procés de matriculació de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres.
 
Nous estudis de la família agrària

 
La regidora d’Educació, Maria Antònia Puig, ha explicat que el curs escolar s’iniciarà  !amb la novetat destacada de la posada en marxa del cicle formatiu de grau mitjà de producció agroecològica a l’INS Castellar, al qual s’han inscrit 14 alumnes". Aquest centre serà l’únic de la comarca que oferirà aquesta titulació, "que aprofundeix en el coneixement d’un sectors emergents de l’economia dels darrers temps", afegeix Puig.
 
D’aquesta manera s’amplien els estudis de la família professional agrària, ja que des de fa quatre cursos (comptant el que comença la setmana que ve), el municipi ja ofereix un grau mitjà de jardineria i floristeria.
 
Els dos cicles s’impartiran en un edifici municipal situat al carrer Anoia, al polígon industrial del Pla de la Bruguera. "Per tal de poder acollir aquests dos mòduls, l’Ajuntament ha fet arranjar aquest estiu l’altell d’aquesta nau", explica la regidora. Concretament s’han generat dues aules i un passadís d’accés en un espai que era diàfan. A més, també s’han realitzat treballs d’instal·lacions d’enllumenat, veu i dades. L’actuació ha suposat una inversió de 17.500 euros i ha anat a càrrec de l’empresa JAS Vallès.
 
Annex de l’INS Castellar a l’escola Mestre Pla
 
"L’altra novetat destacada del curs serà la posada en marxa d’un annex de l’Institut Castellar a l’escola Mestre Pla", explica Puig. Aquesta mesura s’ha pres a causa de l’increment d’alumnes de secundària i de la davallada d’alumnes d’infantil i primària que s’ha produït al municipi i que es preveu que continuï durant els propers anys.
 
La previsió és que l’escola Mestre Pla aculli cada curs dos grups nous de primer d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). D’aquesta manera, el centre disposarà en quatre anys d’un annex amb dues línies completes de primer a quart d’ESO. "La voluntat –explica Puig–  és que es garanteixin unes bones condicions per a tot l’alumnat de secundària, evitant que s’hagin d’instal·lar mòduls prefabricats al pati de l’Institut Castellar".
 
Segons les estimacions demogràfiques, es calcula que l’annex de l’INS Castellar a l‘escola Mestre Pla funcionarà durant vuit cursos, aproximadament.
 
Aquest estiu també s’han pintat les aules d’infantil, el menjador i la cuina de l’escola Emili Carles-Tolrà, així com les aules d’infantil i primària i els passadissos de l’escola Mestre Mestre Pla. També s’han pintat les aules i espais comuns i s’han fet arranjaments de fusteria interior a l’Escola Municipal d’Adults. Finalment, a l’escola Sant Esteve, s’ha substituït la façana de vidre de l’escala que dóna accés a la primera planta per un mur cortina amb perfils d’alumini i vidres de seguretat laminar.