Barcelona estudiarà donar el nom de Muriel Casals a un espai de la ciutat

Així ho ha aprovat el ple d'octubre del consistori barceloní

Muriel Casals, l'any 2011 a la Universitat Catalana d'Estiu
Muriel Casals, l'any 2011 a la Universitat Catalana d'Estiu | Josep M. Montaner
NacióSabadell
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:36h
El Govern de Barcelona d'Ada Colau ha acceptat aquest divendres el prec del grup municipal d'JxCat per donar el nom de l'expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, a un espai de la ciutat.

"La recordem com a activista política i social en defensa dels drets nacionals i civils", ha explicat la regidora de JxCat, Neus Munté, que també ha dit que el reconforta recordar-la amb serenitat i coherència. El regidor de Memòria Històrica, Jordi Rabassa, ha admès que el nomenclàtor de la ciutat "no reflecteix la realitat que volen" per a la ciutat, i també ha subratllat que la presència de noms de dona és ínfima.

Pendent a Sabadell 

Precisament, a Sabadell, l'anterior equip municipal va admetre que s'havia quedat sobre la taula posar el nom de Muriel Casals en un punt de la capital vallesana. "En algun moment o altre" el tindrà, va afirmar l'anterior alcalde, Maties Serracant. 

De fet, la proposta de record cap a la veïna de la localitat venia a petició d'ERC, després que s'aprovés, en Junta de Portaveus, modificar les places Marcet i Antoni Llonch, així com dedicar espais a Cipriano Martos, Clara Campoaor i Patricio Peñalver.