infraestructures

​L’aeroport de Sabadell preveu augmentar la seva oferta formativa

El flamant director remarca les bones relacions amb l’Ajuntament per fer “difusió cultural” de l’equipament

per Albert Hernàndez , Sabadell, 25 d'octubre de 2019 a les 13:05 |
Una avioneta aterrant a l'aeroport de Sabadell | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou director de l’aeroport de Sabadell, José Andrés Domínguez, ha assegurat que la infraestructura té previst augmentar l’oferta formativa actual, que està limitada als pilots. De fet, tal com ha apuntat, “el 75% del total de l’activitat” és procedent d’aquest àmbit i la voluntat és ampliar a d’altres aprenentatges “del món aeroportuari”.
 

En aquest sentit, ha enumerat, per exemple, fer mecànica, màster aeronàutics i “d’altres cursos” d’aquesta temàtica. Domínguez ha assenyalat que “hi ha diferents universitats, centres formatius i instituts que han mostrat interès” per dur a terme la seva activitat a l’aeroport sabadellenc, així com d’empreses del sector, tot i que no ha precisat noms ni calendaris.
 

El que sí ha augurat és que en cas que l’espai aculli més formació, “segurament s’hauran de fer obres” i que hi ha parcel·les sense construir que es podrien utilitzar. Seria aleshores, com ha explicat, “quan s’acabarien de definir els treballs, planificar-los i dotar-los de pressupost”.
 

el nou director, José Andrés Domínguez Foto: Albert Hernàndez


Infraestructura oberta a la ciutadania
 
El flamant director ha indicat que la voluntat d’aquesta nova etapa que enceta és “obrir l’aeroport a la ciutadania”, per això s’està “ultimant” un conveni amb l’Ajuntament de Sabadell per un vestigi d’arsenal de polvorí, així com es continua negociant per “aprofitar” el projecte del govern municipal de fer el Portal Sud -millorar l’accés a la ciutat per la zona sud- per arranjar l’accés principal de la infraestructura.
 
Una línia que pensa mantenir amb el contacte amb empreses i institucions per “col·laborar” i fer “difusió cultural” del que conté el recinte com el Museu Aeronàutic de Catalunya, que “s’han d’acabar de tancar” les visites programades. També ha dit que afrontarà amb veïns i la Generalitat la comissió pel seguiment de l’aeroport.   

 

Participació