Adif garanteix el compliment del cronograma per soterrar les vies de Montcada

El gestor d'infraestructures preveu acabar la redacció del projecte constructiu el primer semestre del 2020

NacióSabadell
24 d'octubre del 2019
La reunió entre representants municipals de Montcada i Adif
La reunió entre representants municipals de Montcada i Adif | Ajuntament de Montcada i Reixac
La presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, ha garantit el compliment del cronograma previst perquè el projecte de soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac sigui una realitat. Així l'hi ha traslladat a l'alcaldessa de la localitat, Laura Campos, en la reunió que han mantingut aquest dimecres a Madrid.

Això suposa complir amb l'elaboració dels estudis i projectes previs, així com la tramitació administrativa necessària. A més de la reemissió del projecte bàsic al consistori, lliurat el passat mes de setembre, que comprèn les expropiacions a realitzar a Barcelona, ​​Santa Coloma de Gramenet i Montcada, Adif "avança en la redacció del projecte constructiu", amb la previsió d'acabar-lo durant el primer semestre del 2020.

Un esbós, amb un pressupost estimat de 396.900.000 d'euros, que preveu la supressió dels dos passos a nivell que té el nucli urbà, així com els passos inferiors. A més,  els treballs no alteraran el servei de trens. El projecte bàsic permetrà una millora del funcionament de Rodalies, ja que es distribuirà millor el pas de trens, permetent circular en un mateix corredor, al costat del riu Besòs, les línies R2 i R4.

Campos ha valorat de forma positiva el contingut de la trobada, ja que “la presidenta d’Adif ens ha confirmat que les eleccions no afectaran al projecte i tenim el compromís que s’estan complint el cronograma establert”.