Els veïns desallotjats de l'edifici de Ca n'Oriac pel temporal tornaran quan hi hagi les «condicions de salubritat»

L'estructura de l'immoble no està danyada, després que apareguessin esquerdes per l'acumulació d'aigua

El bloc de pisos desallotjat
El bloc de pisos desallotjat | Google Maps
NacióSabadell
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 8:04h
El temporal d'aigua i vent que ha patit Catalunya, entre dimarts a la tarda/vespre i dimecres de matinada, també va causar estralls a Sabadell. Els Bombers van desallotjar un edifici, situat al carrer Peñalara, per l'aparició d'esquerdes degut a l'acumulació d'aigua. Els inquilins encara no han pogut tornar a casa seva i ho faran quan hi hagi "les condicions de salubritat" que ho permetin. 

Així ho ha determinat el consistori, després que aquest dimecres tècnics municipals hagin examinat l'immoble. En les observacions han determinat que l'estructura del bloc no ha patit danys, però s'han de revisar les instal·lacions elèctriques i altres elements. 

En total, van ser desallotjades 19 persones, inicialment 13 van anar a cassa de familiars, quatre van ser allotjades per l'Ajuntament de Sabadell i dues van anar a l'Hospital Parc Taulí, ja que una d'elles estava recent operada i l'havia acompanyat un familiar. Actualment, són vuit sota tutela municipal i la resta amb familiars. 

Afectació als centres escolars i FGC

Els aiguats també van tenir efectes en una desena d'escoles. Entre alguns, l’Escola Bressol Espronceda i les escoles Catalunya, Andreu Castells, Joan Montllor, Espronceda, Arraona, Roureda i Sallarès i Pla, on hi ha va entrar aigua i també alguna va patir talls de llum. Davant de l’Escola Floresta, hi va caure un arbre. Això no obstant, i excepte algunes incidències puntuals, els centres educatius va funcionar amb normalitat. A banda de les nombroses inundacions per diversos punts de la localitat, les precipitacions caigudes també van afectar el transport públic. El servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre Sant Quirze i Sabadell va quedar interromput, gairebé tot el dia, fins ben bé el vespre d'aquest dimecres.