VÍDEOS i FOTOS Emotiu acte de suport a Sabadell als CDR detinguts el 23-S

Familiars i amics dels empresonats s'han aplegat al Racó del Campanar

La concentració de suport als detinguts el 23-S.
La concentració de suport als detinguts el 23-S. | Juanma Peláez
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:00h
El Racó del campanar de Sabadell ha acollit aquest dimecres a la tarda un acte de suport dels detinguts el passat 23 de setembre a Sabadell, en el marc de l'operació policial, ordenada pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional.

Amics i familiars s'han aplegat a la ciutat vallesana quan just fa un mes de les detencions i empresonaments de diferents membres del CDR. L'acte ha comptat amb el testimoni del pare i la parella del Ferran Jolis, de Santa Perpètua de Mogoda, i que precisament avui s'ha sabut que l'han sancionat sense comunicar-se ni veure'ls.
  Unes paraules que han commogut i emocionat als centenars de persones que s'han aplegat a Sabadell. Crits de "llibertat" i "no esteu sols" han clamat amb força a la ciutat vallesana. També han intervingut l'artista sabadellenc Elgio, Tamara Carrasco i Valtònyc.
 

La concentració de suport als detinguts el 23-S Foto: Juanma Peláez

 
Carrasco ha llançat un missatge clar a la ciutadania. "Hem de continuar amb les mobilitzacions, no deixem el carrer". També ha assegurat que només s'acabarà amb la situació actual amb la independència. En un missatge d'àudio des de Brussel·les, Valtònyc també ha volgut estar al costat dels detinguts i els ha dedicat unes paraules.

 
El d'avui és el primer dels actes de suport que es faran cada 23 de mes a una de les ciutats d'on són els set presos. La pròxima cita, serà el dissabte 23 de novembre a Mollet del Vallès. Cinc dies després de l'operatiu, Sabadell va aplegar 12.000 persones en la històrica manifestació contra el seu ingrés a presó. 
 

La concentració de suport als detinguts el 23-S Foto: Juanma Peláez



Un mes entre reixes 

El magistrat de l'Audiència Nacional va enviar a presó a set dels nous detinguts, perquè hi havia prou indicis per considerar que podrien formar part d'una organització "amb una estructura jerarquitzada" que té per objectiu "instaurar la República catalana per qualsevol via, incloses les violentes".

Per això, va determinar presó provisional contra ells, sostinguda per la gravetat dels delictes, les penes que comporten, el perill que es puguin destruir proves importants per a la investigació, que es poguessin exiliar, o el perill de reiteració delictiva.