Gairebé una desena de centres escolars de Sabadell, afectats pels aiguats

Un tècnic municipal avalua els danys de l'edifici

El bloc de pisos desallotjat
El bloc de pisos desallotjat | Google Maps
NacióSabadell
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:23h
El temporal de les últimes hores a Sabadell han tingut, també, efectes gairebé a una desena d'escoles. Entre alguns, l’Escola Bressol Espronceda i les escoles Catalunya, Andreu Castells, Joan Montllor, Espronceda, Arraona, Roureda i Sallarès i Pla, on hi ha entrat aigua i també alguna ha patit talls de llum. Davant de l’Escola Floresta, hi ha caigut un arbre. Això no obstant, i excepte algunes incidències puntuals, els centres educatius han funcionat amb normalitat.

D'altra banda, s’han hagut de fer talls de trànsit a diversos ponts de la Gran Via, Així mateix, s'ha treballat en les esllavissades de terra produïdes a diferents punts com l'Eix Macià, la ronda d’Europa (entre el Punt Blau 3 i la carretera de Terrassa), el camí de Can Quadres i les carreteres de Prats de Lluçanès, de Torre-romeu i de Caldes. 

Un camió grua ha fet tasques de retorn al lloc dels contenidors desplaçats per l'aigua i el vent. I s'han retirat elements caiguts a voreres i calçades, principalment branques. 

Famílies reallotjades 

Les famílies desallotjades la matinada d'aquest dimecres del bloc de pisos, situat al carrer Peñalara, per ara no poden tornar a casa seva. Un tècnic municipal està avaluant els danys a l'estructura de l'edifici, ja que el motiu de l'evacuació ha estat per l'aparició d'esquerdes fruit de l'acumulació d'aigua.

19 persones han sortit de la seva llar, 13 han anat a cassa de familiars, quatre han estat allotjades per l'Ajuntament de Sabadell i dues han anat al Taulí, ja que una d'elles estava recent operada i l'ha acompanyat un familiar.