El temporal obliga els Bombers a desallotjar un edifici a Ca n'Oriac i fer tres rescats de persones atrapades al vehicle

En total han fet fins a primera hora d'aquest dimecres una trentena de sortides

El bloc de pisos desallotjat
El bloc de pisos desallotjat | Google Maps
NacióSabadell
23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:24h
Els forts aiguats que han caigut en les últimes hores a Sabadell, concentrats durant la matinada, han obligat els Bombers a fer diverses actuacions, la més destacada ha estat el desallotjament d'un bloc de pisos, situat al carrer Peñalara, per l'aparició d'esquerdes. Una vintena de veïns han abandonat l'immoble. També s'han fet tres rescats per persones atrapades dins del vehicle. 

L'evacuació s'ha produït sobre les dues de la matinada, després que els Bombers rebessin l'avís a l'1.43 d'aquest dimecres. En total una vintena de persones han abandonat les seves llars. 

Prèviament, han hagut de rescatar a diverses persones que han quedat atrapades dins del vehicle. El primer, abans de la mitjanit, al carrer Lacy, el següents, passades les 12 de la nit, al pont 1 de la Gran Via i a la Rambla Ibèria, a l'altura del Pintor Borrassà.  

Tot plegat en una última nit i matinada en què el cos ha efectuat una trentena de sortides, la majoria relacionades amb inundacions que s'ha produït per diversos punts de la ciutat. 

Més de 100 mm 

Sabadell ha registrat 101,1 mil·límetres (mm), segons l'estació que el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) té instal·lada al Parc Agrari. Una xifra similar recollida en un dels punts de la xarxa d'estacions meteorològiques meteoclimatic, que ha estat de 105.4 mm. Una altra mostra de la intensitat de la pluja ha estat amb les trucades que ha rebut el 112, fina a les 10 del matí d'aquest dimecres. En total, des de Sabadell, 77, és a dir, gairebé una quarta part de les que ha registrat la comarca -316-, sent el Vallès la zona amb més sol·licituds, després del Barcelonès.   

Sense FGC entre Sant Quirze i Sabadell

També hi ha hagut afectacions al transport públic. La línia S2 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu-Gràcia, ha quedat tallada i hi ha servei alternatiu per carretera, amb la col·laboració d'autobusos de Transports Urbans de Sabadell (TUS).  Tot i així, des de FGC s'ha recomanat desplaçar-se fins a Sabadell Nord per utilitzar l'intercanviador amb Rodalies, a l'estació de Sabadell Nord.