PREVISIÓ DEL TEMPS

Continua l'avís per intensitat de pluja i vent

S'espera, però, que al migdia o per la tarda perdi força la precipitació

per NacióSabadell, 22 d'octubre de 2019 a les 23:00 |
Núvols de tempesta | Anna Mira
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimecres el cel estarà entre molt ennuvolat i cobert de matinada, al llarg del matí s'obriran algunes clarianes des del sud, i en conjunt quedarà entre mig i molt ennuvolat per la resta del dia.

S'espera precipitació a qualsevol punt de matinada, a partir del matí tendirà a quedar més restringida cap al terç nord i meitat est, amb tendència a minvar cap al migdia. A partir de llavors hi podrà haver ruixats dispersos al Pirineu, Prepirineu i resta del quadrant nord-est; seran d'intensitat entre feble i moderada, localment forta fins a mig matí, sobretot al litoral i prelitoral nord, i puntualment torrencial de matinada.


En tot l'episodi s'acumularan quantitats de precipitació entre abundants i molt abundants, si bé podran ser extremadament abundants (més de 100 mm) i fins tot localment assolir els 200 mm a punts del quadrant nord-est. La cota de neu baixarà dels 3000 als 2400 metres al migdia i fins als 2000 metres al final de la jornada.

La temperatura mínima serà semblant i es donarà al final del dia a l'interior. Oscil·larà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu i depressió Central, entre 8 i 13 ºC al prelitoral i entre 11 i 16 ºC al litoral. Per la seva banda, la temperatura màxima oscil·larà entre 12 i 17 ºC al Pirineu, i entre 17 i 22 ºC a la resta del territori.

 

Participació