Aprovada la moció per demanar l'amnistia dels presos polítics al Consell Comarcal del Vallès Occidental

La moció ha comptat amb el suport dels grups proposants - ERC, Junts per Catalunya i la CUP - i l'abstenció d'En Comú Guanyem i Tots per Terrassa

El Ple del Consell Comarcal dona suport a l'amnistia dels presos polítics i el dret a l'autodeterminació de Catalunya
El Ple del Consell Comarcal dona suport a l'amnistia dels presos polítics i el dret a l'autodeterminació de Catalunya | CCVOC
Redacció
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:05h
El Ple extraordinari del Consell Comarcal, celebrat aquest dilluns de manera extraordinària a petició d'ERC, Junts per Catalunya i la CUP, ha aprovat la moció que demana l'amnistia dels presos polítics i defensa el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

El text ha comptat amb el suport dels consellers dels grups proposants - 10 d'ERC, 5 de Junts per Catalunya i 2 de la CUP -, mentre que els 3 d'En Comú Guanyem i els 2 de Tot per Terrassa s'han abstingut. La resta - PP i PSC, ja que al Ple no hi ha assistit cap conseller de Ciutadans - hi ha votat en contra.

En el Ple també s'ha aprovat la petició de celebrar un Consell d’Alcaldies per tal de poder debatre la situació que viu Catalunya, amb la mateixa relació de vots.

En Comú Guanyem lamenta que els grups proposants no hagin acceptat les seves esmenes

En Comú Guanyem, que s'ha abstingut a la moció, ha reiterat la seva solidaritat amb els presos polítics i les seves famílies, però ha lamentat que no s'hagin acceptat les esmenes a la moció que han proposat a ERC, Junts per Catalunya i la CUP, que "tenien l'objectiu d'ampliar la mirada del conflicte i buscar punts de consens", segons han explicat.

A més, no comparteixen el suport que la moció manifesta al Govern de la Generalitat i al President, ja que els considera "incapaços d'actuar i resoldre el conflicte", alhora que reclamen anar "més enllà de cartes o trucades de telèfon" per exigir vies de diàleg reals que puguin obrir solucions efectives al conflicte", han afegit.

Ciutadans no assistirà a convocatòries extraordinàries sobre la sentència

Per la seva banda, el grup comarcal de Ciutadans ha comunicat que no assistiran als plens o juntes extraordinàries que es convoquin "per a qüestionar, reaccionar o posicionar-se sobre la sentència del judici del procés" dictada pel Tribunal Suprem.

Amb aquest posicionament, Cs vol reiterar "el respecte i acatament a les decisions judicials", i recordar que "les institucions han de representar el conjunt de ciutadans i no estar al servei d'una ideologia".