Nova protesta pels carrers de Sabadell contra «la violència de l'estat»

Mig miler de persones han fet un recorregut per diversos barris i han tallat la Gran Via

La mobilització pels carrers de la ciutat
La mobilització pels carrers de la ciutat | ACN
NacióSabadell
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:31h
Mig miler de persones s'han manifestat aquest dilluns pels carrers de Sabadell, en contra de la sentencia del Tribunal Suprem i per reclamar l'alliberament dels presos independentistes. La marxa ha recorregut diversos carrers de l'Eixample, el Centre i Gràcia, amb una actitud pacífica. Els manifestants han intentat arribar a la delegació de l'Agència Tributària, però dues furgonetes de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra i una desena d'antiavalots els ho ha impedit formant dos cordons policials.

Els participants s'han desplaçat fins la Gran Via i han tallat aquest eix viari durant quinze minuts. Alguns protestants han pintat amb esprai la imatge del tsunami democràtic en terres, parets, contenidors i bancs, així com llaçades grogues.
 

La Gran Via de Sabadell, tallada Foto: ACN


La manifestació, que havien convocat diverses entitats independentistes i comptava amb el suport del CDR de la localitat, ha arrencat de la plaça Mestre Planas i ha estat formada per participants d'edats molt diverses. Al llarg del recorregut s'han sentit proclames com "1-O, ni oblit ni perdó" o "llibertat presos polítics". En no poder arribar a l'Agència Tributària, els manifestants han decidit tallar la Gran Via durant prop de 15 minuts.
 

El final de la mobilització al Mur de la Llibertat Foto: ACN


Després, han passat pel carrer Tres Creus, on hi ha la seu de la Seguretat Social. En aquest punt la marxa s'ha aturat i part dels presents ha fet pintades a la façana de l'edifici. La protesta ha seguit pel centre de la població i en un moment donat ha tallat l'N-150. La manifestació ha acabat amb una concentració davant el denominat Mur de la llibertat, un espai dedicat als presos independentistes on cada dilluns té lloc una trobada pacifica per reclamar-ne l'alliberament.