Sabadell s'aboca per conscienciar i prevenir del Càncer de Mama

Nombroses activitats al llarg del cap de setmana

La primera jornada amb les conferències al Casal Pere Quart
La primera jornada amb les conferències al Casal Pere Quart | Juanma Peláez
NacióSabadell
19 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:25h
Sabadell s'ha abocat a celebrar el Dia Mundial del Càncer de Mama, que es commemora aquest dissabte, al llarg del cap setmana. I ho fa amb dues jornades i moltes activitats de tot tipus, repartides per tota la ciutat, barrejant xerrades i pedagogia amb activitats a l'aire lliure.

L'epicentre, la primera meitat de la jornada de dissabte, és el Casal Pere Quart, on hi ha una sèrie de xerrades sobre tractaments i la malaltia, però sobretot "molta prevenció", ha advertit la impulsora de l'entitat organitzadora -juntament amb l'Ajuntament de Sabadell i l'Hospital Parc Taulí- l’Associació Mama i Ovari Hereditari (AMOH), Marisa Cots. A més, ha de servir per donar-la a conèixer, per ser "l'única que tracta els casos hereditaris". 
 

Molta conscienciació i prevenció sobre la malaltia Foto: Juanma Peláez


Aquest mateix dissabte, al Parc Catalunya, hi ha instal·lada una Fan Zone, que oferirà classes gratuïtes de ball, pilates, ioga i activitat física com una manera de prevenir el càncer. L’activitat a la tarda continuarà amb balls i actuacions de grups musicals. A la tarda, i al Centre Cívic de Sant Oleguer, serà escenari de l’actuació musical i de dansa Explica’m... parlem-ne, a càrrec de Petit Món. Es farà una taquilla inversa, que consisteix a fer el donatiu que es vulgui un cop acabi l’obra.

De cara a diumenge, a les 10.00 hores, el circuit del cros del Parc Catalunya oferirà una cursa solidària. Es tracta d’un recorregut de 10 -dues voltes- o 5 km amb obstacles a superar que es pot fer "corrent, caminant, acompanyat. Obert a tothom", ha expressat Cots, tot i que ha advertit que "les inscripcions s'han completat". 
 

La regidora de Salut de Sabadell amb el cap d'Oncologia del Taulí Foto: Juanma Peláez


És la primera vegada que AMOH, nascuda fa tres anys i amb segell sabadellenc, coorganitza aquesta llarga jornada, però sobretot Cots ha recalcat que cal "prevenció, perquè no s'evitaran el 100%, però gairebé, de les caigudes de la malaltia o la detecció" i si passa "es pot actuar". Ha advertit que cada cop "hi ha gent més jove" pel component genètic i ha reivindicat "compartir-ho" amb metges de capçalera i especialistes.