​La Síndica de Sabadell rebutja «qualsevol acte de violència» i emplaça a expressar-se de forma «pacífica»

Carrega contra els polítics, perquè atribueix la condemna del Suprem té de “base un conflicte polític”

NacióSabadell
19 d'octubre del 2019
La Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha rebutjat “qualsevol acte de violència” i ha emplaçat la ciutadania a expressar-se de forma “pacífica”. Així ho ha fet en un comunicat arran dels aldarulls viscuts a les portes de la comissaria de la policia espanyola, així com de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem pel judici del procés.
 
Abellan ha reivindicat que es garanteixin drets com “la llibertat d’expressió i la protesta cívica i pacífica, des de la no-violència”, però també el “respecte a la llei i a l’opinió de totes les persones” que viuen a Sabadell “siguin quines siguin les seves posicions polítiques”. Ha reclamat que es tingui “cura” els uns dels altres, “exercint el vostre veïnatge des de la convivència i el civisme”.
 
En aquest sentit, ha apuntat a la “no-violència” com “l’única manera” de garantir-ho. Abellan ha criticat els polítics, perquè la sentència del Suprem, “que condemna ciutadans de casa nostra per uns fets que tenen com a base un conflicte polític” i “no han estat capaços d’afrontar-ho”.