El Racó del Campanar lluirà una Senyera permanent a partir de la Diada

Amb aquesta iniciativa es dóna compliment a una moció aprovada pel Ple el mes d emarç de 2014 per posar aquest símbol al centre de la ciutat | Estarà col·locada a partir de l'11 de setembre i s'hi quedarà fixa

Norma Vidal
08 de setembre del 2015
Actualitzat el 09 de setembre a les 14:33h
El Racó del Campanar, emplaçament escollit per a ubicar-hi la Senyera
El Racó del Campanar, emplaçament escollit per a ubicar-hi la Senyera | Albert Segura

El Racó del Campanar, emplaçament escollit per a ubicar-hi la Senyera. Foto: Albert Segura


Finalment el centre de Sabadell lluirà la Senyera. El nou govern local - format per ERC i la Crida - ha decidit donar compliment a la moció que va aprovar el Ple del consistori el mes de març de 2014 i que establia que calia cercar un emplaçament idoni per establir el símbol al cor de la ciutat. La previsió és que l'emblema s'instal·li aquesta mateixa setmana coincidint amb la celebració de la Diada i que s'hi quedi de forma fixa. 

Segons ha pogut saber Nació Sabadell, la nova Senyera s'ubicarà just davant la campana de Tàpies i tindrà una mida similar a la que hi ha al Parc Catalunya. 

En les properes 48 hores es duran a terme els treballs per instal·lar la base que haurà de suportar el pal de manera que aquesta Diada el Racó del Campanar ja pugui lluir aquest símbol. 

Moció de CiU

Amb aquesta decisió el nou govern local dóna compliment a la moció que CiU va presentar en el ple de març de l'any passat i que va prosperar amb els vots a favor d'aquesta formació i dels regidors del PSC. "Estem convençuts de la importància que tenen els símbols per a una nació, tots els països i nacions els defensen i honoren", va assenyalar el portaveu convergent, Carles Rossinyol, quan va presentar la proposta.

Aquest text va arribar després que diversos col·lectius de la ciutat es pronunciessin a favor d'ubicar la Senyera en un lloc emblemàtic com el nou Passeig de la Plaça Major.