Els ajuntaments de Vacarisses i Castellbisbal demanen l'amnistia dels líders independentistes

Vacarisses va aprovar la Moció contra la sentència ahir i Castellbisbal ho farà demà al matí

Un cartell demanant la llibertat del presos polítics
Un cartell demanant la llibertat del presos polítics | Albert Hernàndez
LaTorre
17 d'octubre del 2019

L'Ajuntament de Vacarisses va aprofitar el ple extraordinari urgent d'ahir per a demanar l'amnistia dels líders independentistes empresonats des de fa dos anys. L' extraordinarietat de la sessió va ser acceptada per unanimitat amb l'excepció de la regidora de Cs, que no va assistir-hi.

L'alcalde del municipi, Antoni Masa, va llegir la moció de resposta a la sentència i en defensa de l'amnistia dels presos i el dret d'autodeterminació. El text va ser presentat per ERC i també s'hi va adherir Unió Independent per Vacarisses (UIPV).

Després del debat, en què hi va haver discrepàncies entre els grups firmants, es va procedir a la votació de la moció, que va rebre el suport de tots els grups municipals, excepte del PSC. La regidora socialista, Concepción Miranda, va afirmar que ""El judici i la sentència són producte de l'error comès pels dirigents independentistes en saltar-se la llei i d'un fracàs estrepitós de la política". Tanmateix, va ser aprovada amb majoria.

Masana va cloure el ple extraordinari urgent d'ahir condemnant la repressió que s'estava vivint en aquells moments a l'aeroport del Prat, així com les pilotes de goma llençades per la Policia Nacional espanyola i que estan prohibides a Catalunya.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Castellbisbal ha anunciat la celebració d'una sessió extraordinària del Ple Municipal el proper 17 d'octubre a les 8:30. L'ordre del dia es centrarà en elaborar una "moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació".