La UAB insta a ajornar tota l'activitat acadèmica avaluable i de presència obligatòria

El rectorat no pot obligar als docents a seguir la petició però avança que intentarà que es compleixi

Seguda d'estudiants al rectorat de la UAB
Seguda d'estudiants al rectorat de la UAB | Albert Segura
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:17h
La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, insta a ajornar tota activitat acadèmica avaluable i d’assistència obligatòria al centre mentre durin les mobilitzacions com a resposta a la sentència del judici del procés. Arboix ho ha anunciat després que un centenar llarg d’estudiants han ocupat el rectorat, i en què s’ha demanat a Arboix que fes un pronunciament oficial.
Arboix ha intervingut davant dels alumnes, recordant que el dilluns ja es va fer un primer posicionament davant la sentència, i ha traslladat la decisió no de suspendre l’activitat a les facultats, sinó d’instar a què no es duguin a terme activitats avaluables o amb assistència obligatòria mentre durin les mobilitzacions.
"És absolutament acceptable i correcte el que ens traslladeu, el text que ens heu fet arribar l’enviarem a tota la comunitat universitària amb particular incisió als professors, però a les seves mans estan aquestes qüestions", ha assenyalat Arboix. Amb tot, ha advertit: "Nosaltres no podem obligar ningú, però entenem que si arriba un comunicat així no hi haurà cap problema".

En aquest sentit, Arboix ha demanat als alumnes que si detecten algun tipus de problema en aquesta línia els ho traslladin "per intentar que es compleixi". Un cop coneguda la reacció, els estudiants han abandonat l’edifici del rectorat per seguir les accions de protesta al campus.