L'Ajuntament de Sabadell lamenta el «vandalisme» en les protestes de la passada nit

Els serveis d'emergències i de neteja han treballat fins ben entrada la matinada per poder reobrir la Gran Via

Bombers apagant un foc ahir a la nit a Sabadell
Bombers apagant un foc ahir a la nit a Sabadell | Juanma Peláez
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:55h
L'Ajuntament de Sabadell ha emès un comunicat en què lamenta les escenes de "vandalisme" que s'han produït aquesta passada nit a la Gran Via de Sabadell, on hi ha hagut una batalla campal després d'una protesta davant la comissaria de la policia espanyola a la ciutat. La cita s'havia convocat com a resultat de la sentència del judici del procés, i consistia en dur maletes a la comissaria per donar el missatge que el cos havia de marxar de la ciutat, segons els convocants.

En un comunicat, el consistori expressa "el seu rebuig a l’ús de la violència i lamenta que les protestes d’aquesta nit hagin derivat en escenes de vandalisme, incendis de contenidors i aldarulls que no poden emparar-se en el marc de les protestes pacífiques". En aquest sentit, fa una crida a "respectar les normes de convivència democràtica i que tothom faci un esforç per reduir la tensió generada a la nostra ciutat".

"La llibertat d’expressió s’ha de desenvolupar amb respecte al civisme que sempre
ha caracteritzat Sabadell", segueix el text, on demana responsabilitat a tots els actors, "especialment els partits polítics per la seva responsabilitat", per contribuir a "fer possible un clima de diàleg, amb predisposició a escoltar l'altre".