VÍDEOS i FOTOS Batalla campal en la protesta davant la comissaria de policia a Sabadell

Dues persones han resultat ferides en una nit que ha acabat amb càrregues policials

Càrregues dels Mossos a Sabadell
Càrregues dels Mossos a Sabadell | Juanma Peláez
16 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 1:25h
La Gran Via de Sabadell ha estat l'escenari d'una batalla campal després d'una protesta davant la comissaria de la policia espanyola a la ciutat. La cita s'havia convocat com a resultat de la sentència del judici del procés, i consistia en dur maletes a la comissaria per donar el missatge que el cos havia de marxar de la ciutat, segons els convocants.

La mobilització, que ha comptat amb més de 3.000 persones, ha arrencat poc després de les 19.30 hores a la plaça Sant Roc, on l'helicòpter de la policia sobrevolava la ciutat des d'un quart d'hora abans. La marxa ha avançat pel centre fins arribar a Vilarrúbias, i d'allà ha anat a Gran Via, on els manifestants han arribat davant d'una comissaria custodiada per agents dels Mossos i de la policia espanyola.


Després de fer l'acte de deixada de maletes, una reduïda part dels assistents han increpat els agents que formaven davant l'edifici, llançant sabó de plats al terra i fent càntics, tot plegat sota la mirada de l'helicòpter policial. Poc a poc, i mentre part dels assistents ja abandonava el lloc, s'ha començat a llançar objectes com ous, ampolles de plàstic. El detonant han estat unes llaunes de cervesa i una ampolla de vidre que ha petat just a la paret de la comissaria i on hi havia agents dels Mossos.
 

Mossos en plena Gran Via. Foto: Juanma Peláez


A partir d'aquí s'han dut a terme unes càrregues policials que han dispersat els presents, i que han deixat pas a moviments de part dels assistents, quan han bolcat contenidors, els han buidat i n'han incendiat uns quants. D'altres han aprofitat les ampolles de vidre dels contenidors per llançar-les contra els agents desplegats, així com papereres, taules i cadires de bars propers.


Part dels presents s'ha intentat refugiar a l'Hospital Parc Taulí, on els agents dels Mossos han irromput a l'accés d'Urgències. En aquest punt, com a l'actuació a la resta de la Gran Via, s'han sentit trets d'escopetes. Ara per ara s'han confirmat dues persones ateses per ferides.
 

Contenidors cremats a la Gran Via de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Mentrestant, els Mossos han seguit recorrent els carrers de la zona, així com el parc del Taulí, on han carregat contra art dels presents. A la Gran Via s'ha cremat contenidors, fet que ha obligat primer a actuar els agents de la Policia Municipal amb extintors del vehicle policial, i després els Bombers.
 

Mossos a la Gran Via de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Finalment, aixecada la protesta i dissolta, la Gran Via ha quedat tallada a l'espera de poder resoldre els efectes dels disturbis, que de ben segur aquest dimecres encara seran visibles a la zona.