Sant Quirze del Vallès aprova la constitució del Consell Local per la República

Duran a aprovació la Constitució del Consell Local per la República Catalana de Sant Quirze del Vallès

El ple de Sant Quirze del Vallès
El ple de Sant Quirze del Vallès | Ajuntament de Sant Quirze
NacióSabadell
16 d'octubre del 2019
El ple extraordinari de Sant Quirze del Vallès ha aprovat una declaració institucional davant la sentència del Tribunal Suprem i la constitució del Consell Local per la República. Els grups de Sant Quirze en Comú, Junts per Catalunya i Junts per Sant Quirze reconeixen definitivament que "la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort (...), aquest ha estat un judici polític que mai no s’hagués hagut de produir. Tornem a dir alt i clar que en democràcia votar no és cap delicte. Les idees no es jutgen. I és per això que reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès cap delicte".

En aquest sentit, la Declaració manifesta l’adhesió de l’Ajuntament a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional, i convida la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats. També es compromet a participar en l’acte convocat pel President de la Generalitat el dia 26 d’octubre al Palau de la Generalitat.

També expressa la més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Sant Quirze del Vallès, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret. 

La declaració vol fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals que estem vivint com a ciutadania i com a país als municipis agermanats. 
L’acord es farà arribar a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Congrés de Diputats, a la Presidència del Govern de l’estat, a la Presidència del Parlament Europeu, a l’Associació Catalana de Municipis i a l’Associació de Municipis per la Independència.

Aquest punt va comptar amb els vots favorables de Sant Quirze en Comú, Junts per Catalunya i Junts per Sant Quirze. S’hi va abstenir el PSC. Ciutadans no va fer acte de presència en aquest ple.
 
Consell Local per la República

Els antecedents d'aquest acord fan referència a la creació del consell per la República que es va presentar al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat el 30 d’octubre de 2018 i que el dia 8 de desembre es va presentar a Brussel·les. El Consell té com a objectiu fer efectiva la independència de Catalunya, culminar el procés constituent de la República Catalana, difondre la causa republicana a escala internacional i promoure la defensa dels drets civils i polítics.
La missió del Consell és:

- Mantenir viu el mandat de l’1 d’Octubre: exercir el dret a l’autodeterminació per esdevenir un Estat independent en forma de República.
- Internacionalitzar el procés.
- Desenvolupar infraestructures d’Estat que facin de la República una societat millor: més democràtica, innovadora i justa.
- Accions estratègiques d’ofensiva jurídica per a defensar els drets del poble català.
- El Consell per la República té cinc àmbits de d’activitat: àmbit polític; àmbit internacional; àmbit jurídic; àmbit cultural i difusió; i àmbit estudis i coneixement.

Per tot això, es va acordar, amb el suport a la ciutadania i com a representants electes del municipi de Sant Quirze del Vallès, constituir com a nou òrgan del municipi, el Consell Local per la República de Sant Quirze del Vallès i passar a ser punt de trobada d’entitats, partits i iniciatives locals favorables a la República Catalana.

El Consell Local reconeixerà com a Institució lliure i sobirana el Consell per la República Catalana. També treballarà per recuperar efectivament la sobirania de les institucions catalanes, ara sota el control de l’estat espanyol. Així mateix, participarà i culminarà l’aprovació de la Constitució Catalana i treballarà per fer efectiva la independència de la República Catalana.

També es va acordar instar al govern de la Generalitat de Catalunya a prendre les mesures i implementar els instruments necessaris per fer efectiva la República Catalana i traslladar aquests acords al Consell per a la República Catalana, al President del Govern de la Generalitat, a l’Assemblea de càrrecs electes i a l’Associació Catalana de Municipis.

Aquest punt es va aprovar amb el suport de Sant Quirze en Comú, Junts per Catalunya i Junts per Sant Quirze, i el vot en contra del PSC.