Sant Cugat rebutja la sentència i exigeix «l'alliberament immediat» dels presos polítics

Ha carregat contra la democràcia espanyola que "mostra símptomes inequívocs d'estar tocada de mort"

NacióSabadell
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:30h
L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès -govern municipal està integrat per ERC, CUP i PSC- ha rebutjat la sentència del Tribunal Suprem pel judici de l'1-O i ha exigit la "llibertat immediata" de tots els condemnats. Així ho ha aprovat en un ple extraordinari, celebrat aquest dimarts, amb el debat d'una única moció, redactada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

La proposta ha comptat amb els vots favorables d'ERC, la CUP i Junts per Sant Cugat, l'abstenció de PSC i Cs no ha participat en la sessió. El text consensuat ha carregat contra la democràcia espanyola que "mostra símptomes inequívocs d'estar tocada de mort" i ha afegit, "les idees no es jutgen".

Ha expressat la seva tristesa i "profunda" indignació pel dictamen que suposa, com ha subratllat, "una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives". També ha reclamat l'amnistia i que es reconegui "l'absència de cap delicte" vinculat a la celebració de l'1-O i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data.

Així mateix, ha condemnat "tots els intents de criminalització" del moviment independentista, que com ha definit és "pacífic i no violent" i ha mostrat el seu compromís amb el dret a l'autodeterminació.