VÍDEOS i FOTOS Unes 11.000 persones rebutgen la sentència a Sabadell

La concentració s'ha originat en quatre columnes i un cop a l'Ajuntament ha marxat cap als jutjats

La plaça Sant Roc durant la manifestació
La plaça Sant Roc durant la manifestació | Juanma Peláez
Albert Segura / Albert Hernàndez
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:44h
Unes 11.000 persones, segons Policia Municipal, han participat en la manifestació que aquest dilluns al vespre ha omplert els carrers de diferents barris de Sabadell. Es tracta de la convocatòria feta a través de les xarxes com a resposta a la sentència del judici del procés. La mobilització ha començat a través de quatre columnes que han sortit de la plaça del Pi, la plaça del Mestre Planes i la plaça del Treball a les 19.00 hores, i a les 19.30 hores de la plaça de la Creu Alta. Les concentracions s'han dirigit a la plaça Sant Roc, on s'ha llegit el manifest consensuat per entitats de tot el país i s'hi ha fet una aixecada de pilars per part dels Castellers de Sabadell.
Ben aviat, la mobilització, que havia de fer-se a partir de les 21.00 hores, ha començat a caminar en direcció als jutjats a través del Passeig de la Plaça Major, Via Massagué, ronda Zamenhof i Eix Macià, a pas lent i amb gent de totes les edats. La mobilització ha obligat a tallar la plaça Catalunya, així com l'Eix Macià.
Un cop als jutjats, s'hi ha fet una concentració just a davant de l'edifici, protegit amb tanques i amb una dotzena d'agents dels Mossos d'Esquadra. A la part posterior de l'edifici, mitja dotzena d'agents de la Policia Municipal han fet tasques de suport, juntament amb personal sanitari del SEM.
Els manifestants han fet crits en què han demanat la llibertat dels presos polítics, i han dedicat una sonora xiulada quan algú ha advertit que algú els estava enregistrant des de dins de l'edifici. Pels volts de les 22.00 hores s'ha donat per desconvocada la mobilització d'aquest dilluns, a l'espera de conèixer els nous moviments previstos per aquest dimarts.

Mossos als jutjats de Sabadell. Foto: Juanma Peláez