ERC, JxS i Crida: «La sentència és inacceptable»

Aquest dilluns a la tarda han fet una compareixença conjunta a l'Ajuntament

Roda de premsa d'aquest dilluns
Roda de premsa d'aquest dilluns | ERC Sabadell
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:25h
Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Sabadell i Crida per Sabadell han unit forces aquest dilluns després de conèixer el contingut de la sentència del judici del procés. Les tres formacions han fet una compareixença conjunta aquesta tarda i un manifest a la sala de premsa de l'Ajuntament de Sabadell, després que aquest matí l'alcaldessa, Marta Farrés (PSC), ha expressat el seu posicionament a través del seu perfil a les xarxes.
 
"Rebutgem i condemnem la sentència, és inacceptable, no podem acceptar cap sortida que no sigui l’absolució o que no sigui l'amnistia, és simplement vergonyós que això passi en un estat membre de la Unió Europea", ha expressat la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró. "Lamentem la passivitat de les autoritats europees en la no defensa dels drets fonamentals en la causa contra el procés", ha afegit, tot traslladant el seu suport als empresonats i els amics i familiars, i recordant que entre ells hi ha Carme Forcadell i Jordi Cuixart. 

En el seu torn, per part de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha considerat que les condemnes no tenen cap fonament jurídic, sinó que tenen com objectiu la persecució política per les seves idees, la seva militància a favor del dret d'autodeterminació del poble català i d'una República catalana independent. "Permetre el debat sobre qualsevol tema en un parlament, organitzar un referèndum d'autodeterminació o, simplement, treballar per l'assoliment de qualsevol objectiu polític de manera no-violenta no és delicte en un país veritablement democràtic", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha assegurat que els delictes que els atribueixen als empresonats s´ón inventats. "Res no s’acaba avui, continuem endavant amb més força que mai, tossudament alçats, mobilitzats. Per la independència i pels drets i llibertats, persistirem fins a la victòria", ha assenyalat.

En el seu torn, el portaveu d'ERC, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que avui s'han vulnerat els drets "a tots els demòcrates, no només als independentistes", i ha animat als sabadellencs a participar "en les diverses accions de protesta i lluita no-violenta convocades, com la d'aquest vespre mateix.

Crítica al govern municipal

Els partits també han criticat el posicionament del govern municipal (PSC-Podem), destacant que no ha estat possible consensuar un manifest institucional amb els partits de govern i oposició. "L'actual govern de l’Ajuntament de Sabadell, format per PSC i Podem, s’inhibeixi de la seva responsabilitat respecte a la ciutadania davant una vulneració de drets que afecta directament, avui, dos sabadellencs, però que colpeix o hauria de colpir qualsevol demòcrata", ha assenyalat Fernàndez.