Sant Quirze del Vallès convoca un ple extraordinari com a resposta a la sentència

Duran a aprovació la Constitució del Consell Local per la República Catalana de Sant Quirze del Vallès

Declaració institucional a Sant Quirze, aquest dilluns
Declaració institucional a Sant Quirze, aquest dilluns | Ajuntament de Sant Quirze
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:24h
L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, ha manifesta el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem a través d'un comunicat. Com a resposta, s'ha convocat per aquest dilluns mateix un ple extraordinari i s'ha suspès l'activitat institucional al municipi durant 72 hores.

"Vivim amb tristor i profunda indignació la sentència, que suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives, i alhora una vulneració dels drets civils i
polítics de tota un comunitat, la catalana a decidir lliurement el seu futur exercint el seu
dret fonamental a votar", expressa Oliveras.

Per aquest motiu, l'alcaldessa ha volgut manifestar l’excepcionalitat de la situació que viu el país. "Vivim moments molt greus, moments en què es posa de manifest que l’aparell de l’Estat espanyol actua intentant abolir la pluralitat política; vulnera la legitimitat del poble de Catalunya a decidir el seu futur lliurement i agredeix el dret que tenim a transformar la societat a través de la independència", ha afegit.

Amb tot, aquest mateix dilluns s'ha convocat a les 18.00 hores un ple extraordinari que
porta a aprovació els següents punts una declaració institucional davant la sentència del Tribunal Suprem de l’estat espanyol, demanant amnistia i defensa del dret a l'autodeterminació. En la mateixa sessió es durà a aprovació la Constitució del Consell Local per la República Catalana de Sant Quirze del Vallès.