VÍDEOS Tall de la Gran Via de Sabadell com a resposta a la sentència

El col·lectiu ha marxat des de l'Ajuntament on han demanat un pronunciament de l’alcaldessa Marta Farrés

Tall de la Gran Via de Sabadell
Tall de la Gran Via de Sabadell | Albert Segura
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:05h
Unes 500 persones, segons la Policia Municipal, han tallat la Gran Via de Sabadell durant uns 20 minuts com a resposta a la sentència del judici del procés. El col·lectiu s'ha desplaçat des de la plaça Sant Roc, on s'ha fet una concentració improvisada davant l'Ajuntament i s'ha demanat un posicionament de l’alcaldessa, Marta Farrés (PSC).
La marxa ha baixat des de la plaça Doctor Robert i per la Rambla fins la Gran Via, on finalment han tallat aquesta artèria principal de la ciutat. La Policia Municipal s'ha vist obligada a tallar el trànsit i derivar els vehicles per l'avinguda de Barberà i la carretera de Barcelona.
La concentració s'ha fet just davant la seu del PSC, que estava amb la persiana baixada, i s'ha dissolt 20 minuts després, pels volts de les 13.30 hores, amb la voluntat de seguir les mobilitzacions que hi ha previstes per aquesta tarda.

Sense posicionament municipal

En la concentració, els assistents han demanat que l’alcaldessa, Marta Farrés, faci un pronunciament respecte a la sentència, com ja ha fet altres alcaldes de la comarca com ho són Jordi Ballart (Terrassa) o Mireia Ingla (Sant Cugat del Vallès). La previsió dels concentrats és sumar-se a les protestes de la tarda, que ja s’havien convocat amb antel·lació per la jornada en què es fes pública la sentència.

Concentració a la UAB

On sí que hi ha hagut moviment des de primera hora ha estat al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En conèixer la sentència, membres de les assemblees d’estudiants han encès traques a diferents facultats i s’ha iniciat una aturada de l’activitat lectiva.
 
La majoria dels alumnes s’han desplaçat a la plaça Cívica, on s’han concentrat per, a partir de les 10.45 hores, desplaçar-se a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). L’objectiu ha estat pujar al tren per desplaçar-se a Barcelona, on preveien sumar-se a les protestes que havien d’iniciar a la plaça Universitat.