Unes 300 persones es concentren a Sabadell contra la sentència

Demanen un pronunciament de l’alcaldessa Marta Farrés

Concentració a la plaça Sant Roc de Sabadell
Concentració a la plaça Sant Roc de Sabadell | Albert Segura
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:51h
Unes 300 persones s’han concentrat aquest dilluns al migdia davant l’Ajuntament de Sabadell com a senyal de protesta per la sentència del judici del procés. La trobada s’ha fet al punt del migdia, amb cassoles, xiulets i banderes, i s’ha demanat un posicionament de l’alcaldessa, Marta Farrés (PSC).
 
En el moment en què s’ha sabut la sentència, les cassoles ja han començat a sonar des de finestres i balcons en diferents punts de la ciutat, seguint la consigna que s’havia establert des de les entitats sobiranistes. La concentració al centre de Sabadell ha estat espontània, aprofitant la trobada que cada dia fan desenes de persones a les 12.00 hores per reclamar el retorn de la pancarta dels presos polítics a la façana de l’Ajuntament.
 
En la concentració, els assistents han demanat que l’alcaldessa, Marta Farrés, faci un pronunciament respecte a la sentència, com ja ha fet altres alcaldes de la comarca com ho són Jordi Ballart (Terrassa) o Mireia Ingla (Sant Cugat del Vallès). La previsió dels concentrats és sumar-se a les protestes de la tarda, que ja s’havien convocat amb antel·lació per la jornada en què es fes pública la sentència.

Concentració a la UAB

On sí que hi ha hagut moviment des de primera hora ha estat al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En conèixer la sentència, membres de les assemblees d’estudiants han encès traques a diferents facultats i s’ha iniciat una aturada de l’activitat lectiva.
 
La majoria dels alumnes s’han desplaçat a la plaça Cívica, on s’han concentrat per, a partir de les 10.45 hores, desplaçar-se a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). L’objectiu ha estat pujar al tren per desplaçar-se a Barcelona, on preveien sumar-se a les protestes que havien d’iniciar a la plaça Universitat.