​La sabadellenca Laura Dubreuil, reconeguda amb els Premis Dona TIC

Ha rebut el Premi Dona TIC en categoria Revelació

L'enginyera Laura Debruil
L'enginyera Laura Debruil | Generalitat de Catalunya
Redacció
14 d'octubre del 2019
El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública han reconegut l'enginyera sabadellenca Laura Debruil amb el Premi Dona Tic en categoria Revelació. També ha reconegut les empresàries Eliduvina Abad i Susana Prado, la investigadora Rosa Maria Badia, la professora Núria Salan, la periodista i exdirectora de NacióDigital Karma Peiró i les estudiants Anna Reig i Anna Dacosta.

Els guardons distingeixen el paper i el talent de les dones en l'àmbit tecnològic i oferir referents a les noies per esperonar-les a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. Per primera vegada, s'han superat el centenar de candidatures (108) i s'ha batut el rècord de participació. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presidit l'acte de lliurament dels premis, que s'ha celebrat a al Sala Barts, coincidint amb el Dia d'Ada Lovelace.

Concretament, Eliduvina Abad, fundadora de l'empresa Adiciona i sòcia i consellera de Between, ha rebut el premi en la categoria d'Emprenedora; l'enginyera Susana Prado, actual directora de serveis tecnològics d'El Corte Inglés, ho ha fet en la categoria Professional; la investigadora Rosa Maria Badia en la categoria Acadèmica; i la periodista Karma Peiró en la categoria Divulgadora. A més, la professora i investigadora de la UPC Núria Salán ha rebut una menció especial i l'enginyera Laura Dubreuil ha estat reconeguda en la categoria Revelació.

Pel que fa en les categories d'Estudiant Universitària, Anna Reig, que cursa els estudis d'Enginyeria aeronàutica i enginyera de Sistemes de Telecomunicació, ha estat premiada pel seu projecte final de carrera consistent en un sistema de diagnosi i prevenció de malalties transmeses per mosquits, i en la d'Estudiant FP Anna Dacosta, alumne del segon curs de Cicle Formatiu Superior d'Administració de Sistemes Informàtics.

D'altra banda, Everis Spain ha rebut el guardó per la iniciativa #girlsgonna, que vol contribuir a l'objectiu de disminuir l'escletxa de gènere en el sector digital; i la Universidad de Deusto a la millor iniciativa Referent d'Entitat, Centre Formatiu o Institució. Per últim, l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia ha reunit una menció especial pel programa Technovation Challenge.

El conseller ha felicitat les participants d'aquesta edició per "contribuir amb el seu talent en la construcció d'una Catalunya amb futur i capacitat per liderar la revolució tecnològica". Puigneró ha insistit que només el 30% dels prop de 7 milions de treballadors del sector TIC a Europa són dones, una situació que també es produeix a Catalunya, i ha anunciat que en les properes setmanes s'aprovarà un acord de Govern que eleva el Pla Dona TIC a "estratègia de país".