Farrés satisfeta «a mitges» després de la reunió amb Buch al CCVOC

Demana actuació "contundent" contra les plantacions de marihuana d'interior

La reunió amb els alcaldes vallesans
La reunió amb els alcaldes vallesans | Albert Hernàndez
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:24h
L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha afirmat estar satisfeta “a mitges”, després de la reunió que aquest divendres ha mantingut amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, juntament amb la resta de batlles de la comarca. Farrés ho ha dit així pel compromís del Govern d’incrementar la plantilla de Mossos d’Esquadra al Vallès, i més concretament a la ciutat, però sense concretar un nombre.
 
“S’ha de donar marge”, ha manifestat, tot i que, a la vegada, “s’ha de poder planificar”. Per això, ha reclamat “aquestes dades” d’agents a repartir pel Vallès Occidental. Farrés ha insistit en la necessitat que “una part” de les noves promocions vinguin a Sabadell i a la resta dels municipis vallesans.
 
D’altra banda, ha explicat alguns dels temes que ha tractat amb Buch. “Hem posat dues problemàtiques sobre la taula”, ha asseverat, més enllà de més policies, les ocupacions d’habitatges, deixant a un costat les que es fan per necessitat, i les plantacions de marihuana en interior. “Les ocupacions de pisos és un dels temes més importants”, ha explicat l’alcaldessa i que comporten, ha continuat, “fets delictius greus i màfies, a més de l’impacte negatiu per al veïnat”.  
 
En referència a les plantacions ha interpel·lat directament a Buch, perquè “és competència” de la policia catalana i ha concretat que “en alguns barris en concret” es reprodueix aquesta pràctica, encara que “va rotant molt”. I ha indicat que això “va molt lligat” amb les ocupacions i per això, ha finalitzat, ha d’haver-hi “una actuació contundent” del cossos i forces de seguretat de l’Estat.