Buch destaca la feina de Mossos i policies locals per mantenir els fets delictius del Vallès per sota la mitjana catalana

El titular d’Interior es compromet a incrementar el nombre d’efectius a la comarca amb les noves promocions

El conseller d'Interior, Miquel Buch, al CCVOC
El conseller d'Interior, Miquel Buch, al CCVOC | ACN
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:24h
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat la feina entre els Mossos d’Esquadra i els cossos policials locals del Vallès perquè els fets delictius estiguin per sota de la mitjana catalana. Mentre a la comarca el 2018 n’hi ha hagut 48,6 per cada 1.000 habitants a Catalunya han estat 76,6. “Això demostra que una àrea que pot atraure delinqüència i aquestes dades són mèrit de la feina conjunta”, ha manifestat Buch, a la sortida de la reunió amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, celebrada aquest divendres a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC).
 
En aquest sentit, ha posat èmfasi en el Pla Operatiu Específic contra els robatoris amb força a domicilis i que s’ha traduït en la reducció d’un 17,7%. Un delicte, com ha determinat el conseller, que “genera molta victimització i inseguretat” entre la població.
 
Ha admès que els fets delictius han crescut -un 2,3%-, però tot així, ha replicat, “s’han fet més detencions”. Buch ha rebut les peticions dels batlles vallesans que li han demanat més efectius de la policia catalana i ha garantit “augmentar el nombre amb aquestes noves promocions”, tal com ha dit el president del CCVOC, Ignasi Giménez. El conseller ha explicat que “en funció de les realitats delictives i del territori, es podran aportar el nombre d’agents”, però no ha avançat cap dada dels 1.500 nous mossos que passaran a formar part del cos de les dues noves promocions.
 
Bona relació amb la resta de cossos de seguretat
 
Buch ha qualificat la relació dels Mossos d’Esquadra amb la resta de cossos de seguretat de l’Estat de "més que correcte, després de les paraules del cap de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido. Ha reconegut, però, que la “relació operativa policial és una i la política una altra” i ha dit que Garrido “va trepitjar un terreny  que no pertocava”.
 
Ha insistit que la relació és bona i que l’objectiu que comparteixen “és vetllar per la seguretat” dels ciutadans. A la vegada ha deixat clar que les competències de la seguretat a Catalunya són dels Mossos i de cara als futurs operatius “cada cos, en funció de les seves competències, ha de vetllar perquè es compleixi la legalitat”.