Sabadell enviarà al més aviat possible a Madrid els sous de l'alcaldessa i els càrrecs electes

Asseguren que no ho van enviar a l'abril i que per aquest motiu no apareix a l'informe del govern espanyol

NacióSabadell
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:19h
La vara i la insígnia d'alcalde de Sabadell
La vara i la insígnia d'alcalde de Sabadell | Juanma Peláez
L'Ajuntament de Sabadell enviarà tan aviat com pugui les dades d’ingressos dels càrrecs electes corresponents a l'any 2018, entre ells els de l'alcaldessa. L'executiu local assegura que aquesta informació no es va fer arribar al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública dins el termini sol·licitat, que acabava el passat abril, i per això a la relació de sous d’alcaldes i alcaldesses que s’ha fet pública aquesta setmana no apareixen les dades corresponents a Sabadell.

Així que ha estat coneixedor de la situació, el govern de Sabadell afirma en un comunicat que ha donat instruccions per recopilar totes les dades demanades pel Ministeri, a fi d’enviar-les-hi tan aviat com sigui possible. De fet, tota la informació relativa a les retribucions dels càrrecs electes està disponible i a l’abast de la ciutadania al Portal de Transparència de l’Ajuntament
de Sabadell, i es pot consultar en aquest enllaç.

Les dades de la resta de territoris les ha fet públiques aquesta setmana el Ministeri de Política Territorial. Segons les dades oficials, que fan referència a l'any 2018 -l'últim curs complet-, Ada Colau és l'alcaldessa que cobra de l'ajuntament amb el millor sou de tot Catalunya. La segueixen els alcaldes de Terrassa i Reus. Hi ha municipis -com és el cas de l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet o Igualada- on el batlle no cobra del consistori, sinó d'alguna altra institució. Això es deu al fet que els càrrecs electes no poden percebre més d'un sou públic.

En aquest llistat elaborat pel ministeri, que es pot consultar íntegre a continuació pel que fa a les poblacions catalanes, hi falten les dades de grans ajuntaments com el de Sabadell o Tarragona, així com de més d'un miler d'administracions d'arreu de l'Estat, perquè no les han facilitat.

Sou dels alcaldes i alcaldesses de Catalunya by naciodigital on Scribd