El Castell de Focs llançarà al cel 4.200 artificis pirotècnics i 210 quilos de pólvora

L'espectacle oferereix algunes novetats en les formes que es podran veure al cel i en les combinacions de colors que inclouran daurats, taronges, tons d’aigua, violetes i púrpures

Norma Vidal
07 de setembre del 2015
Actualitzat el 08 de setembre a les 0:03h
Castell de focs de la Feta Major 2014
Castell de focs de la Feta Major 2014 | Juanma Peláez

Castell de focs de la Feta Major 2014. Foto: Juanma Peláez


La Festa Major arriba aquest vespre al seu punt i final amb el tradicional Castell de Focs i 210 quilos de pólvora i altres elements com els minerals que produeixen els colors. La cita tindrà lloc a les 22:00 hores i la previsió es que tingui una durada de 13 minuts. 

Sense pluja a la vista i amb el vent controlat, tot fa pensar que el Castell de Focs d'aquest vespre podrà desenvolupar-se sense problemes. Així ho ha assegurat la regidora de Cultura, Montse Chacón, que ha assenyalat que enguany s'ha canviat l'empresa que s'encarrega de l'espectacle. "Es diu Estalella i és de Viladecans", ha comentat Chacón que oferirà un "enfocament diferent i no tan tradicional". 

Així, els artificis pirotècnics es dispararan des d'una màquina d’última generació, digital i inalàmbrica, que ofereix al castell de focs més seguretat i possibilitats. Per exemple es poden fer efectes des de diferents punts creant formes com ventalls i creuats de foc. Una altra de les novetats seran les combinacions de colors que es podran veure i que inclouran un daurat trepidant i taronges, tons d’aigua, violetes i púrpures. 

En total són cinc els punts des d’on es dispararan els focs dins d’un perímetre de 100 metres quadrats, i a diferents alçades, per facilitar que es puguin veure des de molts punts de la ciutat. 

Perímetre de seguretat

En compliment de la normativa vigent en matèria de pirotècnia, el perímetre de seguretat que envolta el lloc de llançament del castell serà de 125 metres de radi. L’Ajuntament recomana que s’hi accedeixi a peu o en transport públic al Parc Catalunya.