Ripollet impulsa un projecte per fomentar la contractació de persones LGTBI

També pretén crear un punt de trobada amb les empreses, ja que el col·lectiu habitualment és víctima de discriminació

La presentació del projecte
La presentació del projecte | Ajuntament de Ripollet
NacióSabadell
12 d'octubre del 2019
L'Ajuntament de Ripollet ha impulsat un projecte per fomentar la contractació de persones LGTBI. Es tracta del dispositiu de Mercat de Treball Especialitzat LGTBI, que farà una diagnosi de la situació i les necessitats actuals; accions formatives a empreses, entitats i el col·lectiu. Un projecte que compta amb el suport, via subvenció, de la Diputació de Barcelona i que s'ha traduït amb la contractació d'una persona per posar-lo en marxa.

Una ajuda econòmica, com destaca la regidora d'Ocupació, Txell Caler, "clau per realitzar, sobretot, la diagnosi, però és un servei que volem consolidar i un cop finalitzi aquesta primera part, el dispositiu d'orientació es mantindrà". El ple municipal de juny de 2018 es va aprovar un pla local LGTBI, després de detectar que una de les grans mancances era el tema de l'ocupació i que al municipi existeix un punt d'atenció, atès per l'Observatori.

El projecte contempla accions formatives dirigides tant a persones del col·lectiu LGTBI com a personal tècnic d'empreses i/o entitats de la localitat vallesana. Es busca que les persones usuàries coneguin tots els recursos i a les empreses i entitats s'orientarà a la sensibilització en igualtat i diversitat i a l'apropament a la realitat de les persones treballadores LGTBI, amb la finalitat d'evitar situacions de discriminació laboral. 

La iniciativa no només busca millorar les xifres de contractació, que són molt baixes, sinó que també pretén generar un espai d'intermediació entre entitats i empreses de Ripollet i aquest col·lectiu, donat que, habitualment, són víctimes de situacions de discriminació per motius LGTBIfòbics, fet que sol desestabilitzar la seva trajectòria laboral. La situació s'agreuja amb les persones trans, especialment les dones, que presenten unes estadístiques d'atur molt superior a la resta de la població. 

,