GUIA Quines mobilitzacions hi ha previstes a Sabadell per quan surti la sentència?

Les entitats sobiranistes i el Tsunami Democràtic han fet crides a sortir al carrer a partir del dia que es conegui el veredicte del Tribunal Suprem

Milers de persones reivindiquen l'1-O a Barcelona
Milers de persones reivindiquen l'1-O a Barcelona | Adrià Costa
09 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:03h
Falten pocs dies perquè es faci pública la sentència de l'1-O i l'independentisme -principalment l'independentisme civil- es mou per mirar de donar una resposta a la decisió que prengui el Tribunal Suprem. Ara per ara no ha transcendit el dia en què es coneixerà el veredicte de l'alt tribunal, però l'ANC i Òmnium, els CDR i la nova plataforma Tsunami Democràtic ja han organitzat mobilitzacions per al dia en qüestió i els dies posteriors.

El Govern i l'independentisme institucional en general encara no han anunciat una resposta concreta i fien a la mobilització ciutadana la reacció a la sentència. Quim Torra sí que ha posat el focus en la desobediència civil com a "dret" de la ciutadania per protestar quan el Suprem decideixi si els líders independentistes van o no a la presó.

En el cas de Sabadell, es demana a tothom qui pugui que faci sonar el seu rebuig en el moment que es faci pública la sentència, baixant al carrer si són a la feina o a casa, o fent sonar al clàxon si són al cotxe, per exemple. A les 20.00 hores del mateix dia s'ha convocat una concentració a la plaça Sant Roc.

Al marge, una de les columnes previstes per anar a Barcelona passarà per Sabadell. Concretament la columna procedent de Vic, és previst que entri per Sabadell a través de la carretera de Mollet. Tothom s'hi podrà afegir fins a Sant Quirze i, l’endemà, la proposta passa per seguir fins Barcelona.

Aquí teniu un recull de les accions previstes arreu del país: