PLÀNOL ERC mostra les obres que s'estrenaran aquest mandat i que va iniciar l'anterior govern

Han generat una pàgina web dintre del domini dels republicans

Els regidors d'ERC en roda de premsa
Els regidors d'ERC en roda de premsa | ERC Sabadell
Redacció
09 d'octubre del 2019
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha obert una pàgina web on es mostren les 86 millores urbanístiques del govern anterior de Sabadell i que veuran la llum aquest mandat. El plànol es troba allotjat al domini web del partit a la ciutat, on hi ha penjat el mapa on s'ubiquen les obres de millora iniciades en el període 2015-2019.



Els republicans destaquen que la vuitantena d'obres es troben en fases finals del procés administratiu: tècnicament, 51, amb la redacció avançada; 19, pendents d’adjudicar; una, acabada; vuit, adjudicades; dues, en construcció, i vuit, en curs. El cercador creat permet filtrar-ne les accions segons l’estat del projecte, el de les obres i el districte, i combinar paràmetres.

"El mapa i la taula mostren, de manera pràctica i gràfica, però també exhaustiva, els 86 projectes del Govern de Transformació que veuran la llum els pròxims mesos, estem convençuts que els veïns, les entitats i els periodistes hi trobareu informació molt rellevant sobre aquestes actuacions, molt més lligades a la millora del dia a dia de la gent", ha assenyalat portaveu del grup municipal d'ERC a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez.

"Hem entès oportú crear el web davant del fet que el govern PSC-Podemos sembla que oblidi mencionar que es tracta de projectes del Govern de Transformació, el procediment administratiu és lent, i un mandat és, doncs, poc temps, al 2015, vam trobar l’Ajuntament deixat, aturat, i bona part dels fruits de l’impuls que hi vam donar arribaran en aquest mandat", afegeix Fernàndez.

En aquest sentit, també ha anunciat que ERC farà servir als seus canals propis, d’ara endavant, un segell que marca i identifica aquests projectes com a obra del Govern de Transformació, una imatge que també posen a disposició dels seus excompanys de govern (Sabadell en Comú, la Crida per Sabadell i 100% Sabadell).

El partit destaca que de les obres derivades de l'acció de l'anterior govern, un total de 219, se n’han acabat 33, però també n'hi ha 17 d’adjudicades o en execució, 10 altres amb la licitació en tramitació i 18 més amb l’aprovació en tramitació. "Prop de dos terços de totes aquestes obres (el 64%), un total de 141, es troben en situació de tramitació avançada (tècnicament, en redacció o pendents de redacció)", afegeix el regidor republicà Santi Valls.

En aquest sentit, destaquen que les inversions incloses en el pressupost de l’Ajuntament de Sabadell dels últims quatre anys suma 68,9 milions d’euros davant dels només 4,2 milions dels quatre anys anteriors (del 2012 al 2015). Això suposa que la inversió s’ha multiplicat per 16 en aquest quadrienni, és a dir, que ha augmentat un 1600%.