El camí que uneix Cerdanyola i Badia quedarà urbanitzat parcialment

La iniciativa es durà a terme a l'alçada del pont de l'AP-7

Redacció
10 d'octubre del 2019
El projecte de millora del carrer de La Clota, que uneix Cerdanyola amb Badia, suposarà reurbanitzar el tram que passa per sota del pont de l'AP-7. La iniciativa contempla un camí per a vianants i bicicletes connectant la vorera del carrer de La Clota amb la vorera del pont que creua el riu Sec.

Les obres, que compten amb un pressupost de 402.294 euros, han començat aquesta setmana i contemplen la construcció d’un camí per a vianants i bicicletes de 3 metres d’amplada. També es pretén la restauració de la llera del riu Sec mitjançant el desmantellament dels horts il·legals que ocupen part de l’àmbit del projecte, la neteja i retirada d’abocament de deixalles i runa i la millora del drenatge general de la zona.

El projecte, redactat d’acord amb els criteris indicats pels tècnics de l’Ajuntament de Cerdanyola i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha estat inclòs en el Programa d’actuacions i millora del paisatge naturals i urbà (PSG), adreçat a realitzar inversions en espais fluvials metropolitans, recuperació de zones degradades i integració d'infraestructures.

El tram del carrer on s’actuarà, sota els ponts de l’AP7/B30 i de la Renfe, és el vial de connexió entre Cerdanyola i Badia. Actualment és una via de dos carrils sense voreres ni espai previst per a vianants.

Amb l’actuació d’urbanització parcial es construirà un camí per a vianants i bicicletes millorant així la mobilitat entre els dos municipis. El projecte també contempla l’ampliació de la xarxa d’enllumenat actual i una nova xarxa de reg per a la correcta implantació de la vegetació.