Cerdanyola celebra una bicicletada per conèixer els camins escolars

L’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles Serraperera, Xarau i La Sínia participaran aquest dijous en la 3a Bicicletada dels Camins Escolars

Detall del cartell de la bicicletada
Detall del cartell de la bicicletada | Ajuntament de Cerdanyola
Redacció
09 d'octubre del 2019
L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès vol potenciar els Camins Escolars, itineraris senyalitzats per arribar a les escoles Serraperera, Xarau i La Sínia amb una bicicletada, que enguany celebra la seva tercera edició. La iniciativa vol promoure un altre model de mobilitat per anar a l’escola i alhora donar a conèixer els diferents trajectes dels camins escolars a l’alumnat de 5è i 6è, que són els que amb més possibilitats es desplacin a l’escola sense companyia d’una persona adulta.

La bicicletada es durà a terme el dijous 10 d'octubre, dia en què els infants aniran en bicicleta o patinet a l’escola. Durant el matí sortiran del centre per recórrer els carrers de la ciutat. La sortida de la bicicletada està prevista a les 9h des de l’Escola Serraparera.

Els escolars sortiran en direcció a l’Escola Xarau a on se sumarà l’alumnat d'aquest centre i junts aniran a recollir els infants de l'Escola Municipal La Sínia. La bicicletada es dirigirà al Parc del Turonet per esmorzar i en acabar de nou tornarà per fer el recorregut a l'inrevés: primer Serraperera, després Xarau i acabarà finalment, cap a les 12h, a La Sínia. 

La bicicletada és una de les activitats que s’organitzen en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat per donar a conèixer els camins escolars entre l’alumnat. El passat 26 de setembre van ser els escolars de 4t dels mateixos centres els que van participar en una gimcana entre els Comerços Amics dels Camins Escolars.

Els comerços amics són establiments situats en alguns dels itineraris dels camins escolars i que tenen un adhesiu a la porta o aparador que els identifica com un espai a on els infants poden trobar ajuda davant una necessitat, dificultat o problema durant el seu trajecte a l’escola.
 

Cartell de la bicicletada. Foto: Ajuntament de Cerdanyola