Veïns de Can Puiggener continuen denunciant la presència de rates al barri

El consistori garanteix "actuacions sistemàtiques" des de principis d'any

La zona on hi ha rates, amb les feines ja fetes del moviment de terres
La zona on hi ha rates, amb les feines ja fetes del moviment de terres | Carmen Canovas
NacióDigital
08 d'octubre del 2019

"Les rates segueixen campant". Així s'han expressat veïns del carrer Santa Eulàlia i passatge la Vinya, a Can Puiggener. Una situació que viuen des de fa mesos i que a l'estiu, sumat a la calor, ha estat la gota que ha fet vessar el got. "Sí, venen actuen, però i el seguiment?", qüestionen des del veïnat. "Sí que és cert que n'hi ha menys que a l'estiu", ha admès. 

Per ara, no s'ha recorregut a la justícia per "solucionar d'una vegada" la problemàtica, tot i que no es descarta. Han apuntat directament el focus als terrenys, propietat d'Endesa, i la finca annexa, on diversos veïns, han avisat que hi "viu" una persona. Als rosegadors s'hi suma aquesta de caràcter social. 

Des de l'Ajuntament de Sabadell han insistit que les seves competències arriben fins a la via pública i que el que segueix fent, a petició de les denúncies dels veïns -n'han rebut vuit des de maig-, és instar la companyia elèctrica a actuar. En aquest sentit, des del consistori han recalcat que s'han fet "actuacions sistèmiques" des del mes de gener i l'empresa "sempre ha complert" quan se li ha requerit. 

Per ara, des de l'administració local, s'ha garantit el tancament del pou i el moviment de terres per treure la caseta que hi ha a la zona, que s'espera es retiri aquesta setmana. D'altra banda, la finca abandonada, on també se sospita pugui ser un niu de reproducció d'aquests animals "es farà una acció subsidiària", ja que és d'un difunt, "per entrar a netejar". Mesures, com han indicat, esperen acabin amb la convivència amb aquests animals.