Comencen les actuacions per eliminar les xinxes als Merinals

Es fan treballs al focus i en paral·lel s'inicien els expedients per intervenir en d'altres pisos afectats

Un dels pisos afectats
Un dels pisos afectats | Cedida
07 d'octubre del 2019
Tot apunta que el maldecap de les xinxes al barri de Merinals, que s'arrossega des de l'estiu, s'acabarà. Aquesta setmana passada uns tècnics municipals van visitar el pis on hi havia el focus i es va començar la retirada de mobiliari afectat. La persona inquilina "s'ha acordat que surti voluntàriament", ha explicat el regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés. 

El mateix regidor ha puntualitzat que el consistori ha posat a la disposició d'aquest veí "tots els recursos" perquè durant el període que es facin les actuacions tingui un alternativa d'habitatge. En relació a la duració, Cortés ha calculat que serà "d'uns quatre dies", entre la primera intervenció i la segona, que ha de servir "per rematar" la plaga d'aquests insectes.
 

Les afectacions de les xinxes en el cos d'un dels veïns Foto: Cedida


En paral·lel, tal com ha precisat el titular d'Acció Social i Habitatge, "s'inicia un expedient per entrar a fer la mateixa feina en d'altres pisos afectats" de la finca. Tot i les feines en aquest immoble del barri, Cortés ha assenyalat "el veïnat pot seguir fent vida normal" i no ha detallat un temps aproximat "en funció de cada pis, l'afectació que hi hagi". 

La problemàtica se situa cap a mitjans de juliol, un cop l'Ajuntament de Sabadell va tenir coneixement va intentar recórrer a la justícia per actuar, però no va aconseguir-ho i va optar per un contenciós que encara es manté obert. De fet, com ha recordat Cortés, la visita dels tècnics a "l'habitatge focus" formava part dins aquest procediment.