consulta 6-O

L'Ajuntament de Sabadell diu que si la JEZ no prohibeix la consulta del 6-O hi donarà suport

El consistori va assegurar que no podia donar suport ni material ni logístic a la consulta sobre monarquia o república

per Albert Hernàndez, Sabadell | 4 d'octubre de 2019 a les 15:55 |
L'Ajuntament de Sabadell cedirà el material que faci falta | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sabadell finalment donarà suport logístic i material a la consulta entre monarquia o república que s’ha de celebrar diumenge a la capital vallesana. L’Ajuntament va assegurar que l'ens havia enviat una notificació on no es permetia donar suport ni material ni logístic a la celebració de la consulta, que impulsa la Coordinadora pro Consulta 6-O, integrada per una vintena d'entitats de la ciutat. Aquest divendres, però, la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell ha desmentit a través d'un comunicat que hagi prohibit a l'Ajuntament donar-hi suport.

L'Ajuntament manté que dimecres 2 d'octubre, a les 15.01 hores, va rebre un correu en què s'informava que l'acte "no es podia fer". No obstant, en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desmenteix que la Junta Electoral de Zona de Sabadell hagi "autoritzat ni prohibit" res a l’Ajuntament respecte a la consulta.


En aquest sentit, especifica que es va rebre una consulta del secretari de l'Ajuntament de Sabadell, que segons la llei és un delegat de la pròpia junta electoral electoral de zona, respecte a la cessió d'espais públics per a una consulta. "La pregunta del secretari és una consulta interna entre membres d'una mateixa institució, la Junta Electoral de Zona, no és vinculant, i la resposta no es dirigeix a l'Ajuntament sinó al propi delegat de la junta electoral de zona", aclareix el text. "Per tant, la Junta Electoral de Zona de Sabadell no s'ha pronunciat respecte la cessió d'espais, ha contestat a una consulta d'un integrant de la pròpia junta", assenyala.

Finalment, és rotund a l’hora de les afirmacions atribuïdes per part de l’Ajuntament. "No hi cap cap pronunciament de la Junta Electoral de Zona sobre el particular, la Junta Electoral de Zona de Sabadell no s'ha dirigit a l'Ajuntament de Sabadell, ni aquest a la Junta Electoral de Zona, per tant, no hi ha res ni autoritzat ni prohibit", conclou.


Amb tot, l'Ajuntament assegura que la pregunta a la Junta Electoral es va fer per la proximitat amb les eleccions espanyoles del 10 de novembre. Ara apunten que si l'acte no queda prohibit, cediran tot el material necessari i donaran tot el suport que faci falta i que les entitats convocants de la consulta sol·licitin. 

 

Participació