Montcada demana a la Generalitat que es «mulli» i faci «medicació» davant el tancament de General Cable

El consistori acompanyarà la plantilla el dimecres vinent al Parlament

L'alcaldessa de Montcada i Reixac amb els representants dels treballadors
L'alcaldessa de Montcada i Reixac amb els representants dels treballadors | Albert Hernàndez
04 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:54h
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha demanat a la Generalitat que es "mulli" i faci "mediació" davant l'anunci de la direcció de General Cable, del grup Prysmian, que tancarà la planta vallesana, així com la de Manlleu. Així ho ha dit aquest divendres, després de reunir-se amb el comitè d'empresa de la companyia i de TE Connectivity, un altre centre amenaçat amb un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

Campos ha admès que amb la reforma laboral "s'han tret competències", però ha apostat perquè el Govern "pugui fer mediació" en aquest cas. En aquest sentit, ha avançat que espera que es concreti en breu una reunió amb el director general d'Empresa i Coneixement. 

D'altra banda, ha assegurat que "no està justificat" el que es vol fer amb la planta del grup Prysmian i ha afegit, "s'utilitza el fantasma que hi ha a l'ambient d'una possible recessió". També ha comentat que "part de la producció que perd Montcada se'n va a Alemanya". Ha recordat la firma ha estat sancionada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) "per moviments poc ortodoxes" per pactar preus amb altres companyies.

Vaga de 24 hores 

El vicesecretari del comitè d'empresa, Francesc Bermúdez, ha explicat que dimecres vinent han convocat una aturada de 24 hores i aniran al Parlament, i ho faran acompanyats del consistori vallesà, tal com ha garantit l'alcaldessa. Bermúdez ha recalcat que "podem seguir treballant" i ho ha exemplificat amb que s'ha "doblat l'objectiu marcat per l'empresa, malgrat una racionalització de la producció". 
 
La notícia que la multinacional tenia previst presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) ja va transcendir a finals de la setmana passada. El tancament de l'empresa afecta majoritàriament la capital del Ter que té 334 treballadors, mentre que a la de Montcada i Reixac en té 153. 

General Cable ha tingut seriosos problemes econòmics en els últims 15 anys que van tenir el seu màxim exponent el 2007 i el 2015, quan la firma va presentar dos  ERO amb l'objectiu de retallar llocs de treball. A finals del 2017, la multinacional italiana Prysmian Group va comprar General Cable per més de 2.500 milions d'euros. Tot seguit, el 2018 es va fer una primera reestructuració d'administració i direcció.