Embolic per trobar un consens per la retirada de barracons a Sabadell

La sessió plenària es va aturar per pactar una proposta conjunta entre totes les formacions

Els portaveus d'ERC i Podem corregint el text de la moció en plena sessió
Els portaveus d'ERC i Podem corregint el text de la moció en plena sessió | Albert Hernàndez
03 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:04h
El ple d'octubre, celebrat aquest dimecres, tenia 14 punts, cinc dels quals eren mocions, però una va quedar sobre la taula, cosa que, a priori, feia escurçar la sessió. Però, en l'últim punt, es va encallar. Era la proposta que portava Podem i que instava la Generalitat a retirar els barracons de la ciutat. Gairebé dues hores de discussió, per acabar consensuant un text conjunt i que va arribar, després d'una aturada del ple per reunir als portaveus de les formacions.

Que seria un epíleg de sessió calenta ja es va deixar entreveure quan el PSC va ser proposant de la moció, "una sorpresa", exclamava el portaveu de Cs, Adrián Hernández, en la línia del d'ERC, Gabriel Fernàndez, que qualificava de "regust de populisme" i la regidora de la Crida, Anna Lara, hi afegia el qualificatiu "d'electoralista".

L'oposició atacava en bloc a l'equip de govern per aquesta maniobra i no generar una resposta conjunta del plenari. En aquest sentit, Fernàndez recordava que el 2016 ja es va donar llum verda per unanimitat i "repeteix alguns dels punts". Davant el creuament de retrets i acusacions, des d'ERC i la Crida van demanar retirar la moció. Una mesura que la proposant va descartar, tot i que el regidor d'Educació, Manuel Robles, i la mateixa alcaldessa, Marta Farrés, s'hi avenien. 

La incertesa a la sala va fer que Farrés intervingués per anunciar "un recés de cinc minuts" i els portaveus dels partits tractessin si es modificava o es retirava la proposta. Cinc minuts que es van convertir en gairebé 15, amb els regidors entrant i sortint de la sala i fent esmenes a la mateixa sala de plens. 

Finalment, es va reprendre la sessió, però ja sense torn de paraula i amb la lectura de la modificació incorporada pels republicans, en què s'afegia reactivar la comissió de l'escola Virolet i l'institut Arraona, partint de la feina feta en l'anterior mandat, amb famílies, sindicats i administracions. Llum verda unànime i escampada generalitzada, perquè el Barça ja estava jugant.