Sabadell guanya una cinquantena d'habitatges de lloguer públic

Són dos solars a la Creu Alta i Gràcia i que en cinc anys hauran d'estar construïts

El solar del carrer Francesc Layret
El solar del carrer Francesc Layret | Google Maps
02 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:25h
La sessió ordinària del ple d'octubre, celebrada excepcionalment aquest dimecres -estan fixats els primers dimarts de mes- per la coincidència amb el segon aniversari de l'1-O, ha aprovat, per unanimitat, que un total de 53 habitatges passin a engreixar el parc públic de lloguer. Es tracten de 32 al carrer Francesc Layret i 21 a la carretera de Barcelona. 

Es farà una cessió gratuïta, durant 25 anys, a Vimusa, empresa municipal d'habitatge, i en el període de cinc anys s'han de construir els immobles, tal com ha assenyalat la portaveu de la Crida, Nani Valero. El primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha afirmat que "si tot es compleix", la voluntat és que estigui acabat el 2022 i un cop passat aquest quart de segle marcat "es decidirà si es vol continuar".   

Creuament de retrets: PSC vs Crida

Aquest punt, el segon de l'ordre del dia, ha generat un creuament de retrets entre el portaveu del PSC i la Crida. Valero ha recordat que en l'anterior mandat "es va revertir" la situació, "gairebé en fallida", ha afegit, de Vimusa. Gibert ha admès que aquesta cinquantena de pisos són una herència i "si hi ha polítiques que estan ben fetes, continuen", però ha enviat un encàrrec a la portaveu, "els últims quatre no han estat gaire fructífers", en referència a la construcció d'habitatge públic. 

La cupaire li ha replicat que "demanem el compliment de tot el que es promet" i l'ha interpel·lat: "Què passa amb la Caserna i Merinals". El socialista li ha dit que "portem 100 dies i escaig" i, per tant, "demano proporcionalitat" i ha finalitzat, "alguns van portar quatre anys i no van fer res".