Els Garrotins, el concurs de flams i el Ball de la Bola, protagonistes de la tarda de diumenge

Redacció
06 de setembre del 2015
Actualitzat el 07 de setembre a les 0:07h
Concurs de Manjaflams a Barraques
Concurs de Manjaflams a Barraques | Norma Vidal

Concurs de Manjaflams a Barraques. Foto: Norma Vidal


Els concursos de Menjaflams i el de Garrotins que ha organitzat la Comissió de Festes Populars de Sabadell han tornat a esdevenir un èxit. Més de mil persones s'han aplegat a l'aparcament del Vapor Turull per participar d'aquestes activitats, així com d'altres propostes familiars com els inflables o els jocs de sorra que s'hi han instal·lat.

Expectació del públic en els concursos de Barraques. Foto: Norma Vidal


Un altra de les grans propostes de la tarda ha estat el Ball de la Bola que s'ha celebrat a la plaça de Sant Roc. Els sabadellencs Vicenç Céspedes i Gemma Vinyes han estat els guanyadors i una trentena de parelles hi han participat, una cita que ha atret tot de curiosos i asidus de la ciutat.

A la mateixa hora, la plaça de Sant Roc acollia el Ball de la Bola, una dansa que té els seus orígens en el Ball dels Hereus. Es balla amb parella i se’n poden afegir un nombre indefinit. Aquest ball agafa com a referent un tipus de beguda, la bola, que es bevia per la Festa Major a finals del segle XIX i que consistia a barrejar en una gran sopera cervesa i gasosa amb un bolado al mig regat amb rom, que s’encenia.