​Sant Quirze inicia els tràmits per posar punt i final a la seva Zona Hermètica

L'alcaldessa del municipi reclama més presència dels Mossos d'Esquadra i lamenta la manca de relació amb Sabadell

Elisabeth Oliveras, aquest dilluns a Sant Quirze
Elisabeth Oliveras, aquest dilluns a Sant Quirze | Ajuntament de Sant Quirze
06 d'octubre del 2019
L'alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras (ERC), afirma que durant aquest mandat s'aprovarà un nou Pla d'Usos per suprimir les llicències d'oci nocturn a la Zona Hermètica del municipi. La previsió és que el text es redacti en els propers dos anys. En quant tiri endavant es concedirà als operadors un període d'entre tres i cinc anys per abaixar la persiana.

Elisabeth Oliveras ha assegurat que els pocs locals que encara queden a la part de la Zona Hermètica que pertany a Sant Quirze del Vallès ocasionen molèsties a les empreses de l'àrea i als paradistes del mercat que se celebra cada diumenge a l'espai. Quan Sabadell va posar en marxa la maquinària per tancar les discoteques que hi havia en aquest espai, Sant Quirze va decidir suspendre la concessió de llicències per evitar que aquests negocis es traslladessin al seu terme municipal.

Amb tot, ha reconegut que encara hi ha un parell de locals que segueixen actius. Entre aquests hi ha la discoteca Waka, l'establiment on el passat mes d'agost va produir-se un enfrontament entre tres guàrdies de seguretat i dos joves d'origen sud-americà. 

"Pacificar aquest entorn és imprescindible", ha assegurat la batlle que ha detallat que el govern local està treballant en un nou Pla d'Usos que regularà l'oci nocturn a la població i permetrà que els operadors vagin marxant "poc a poc". Oliveras ha explicat que aquest text hauria de veure la llum en els propers dos anys. Alhora ha dit que l'executiu local encara ha de determinar si es tira endavant en paral·lel a la resolució d'al·legacions del nou POUM o no. "Hem de veure que ens diu la llei i decidir si entren en vigor els dos alhora", ha detallat la republicana que ha afegit que "un cop s'aprovi, les discoteques tindran entre tres i cinc anys de marge per anar marxant". 

Reclama més Mossos

La republicana ha aprofitat l'ocasió per reclamar major presència dels Mossos d'Esquadra al municipi. "Estem fins el capdamunt de la gestió que s'està fent des d'Interior de la no presència dels Mossos en els municipis", ha etzibat Oliveras. Ha considerat que la policia catalana no fa tots els controls preventius per evitar robatoris que estan programats i no té prou presència a la Zona Hermètica ni al mercat ambulant que els diumenges es fa en aquest espai. "Hi ha un dispositiu conjunt i la Policia Local de Sant Quirze sempre hi és, però els Mossos no", ha lamentat. 

Oliveras assenyala que s'han reunit diverses vegades amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, però adverteix que no s'ha millorat la situació. 

Crítiques cap a Farrés

Oliveras també s'ha mostrat molt crítica amb la nova alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), amb qui afirma que encara no s'ha reunit. Lamenta que la socialista tingui "una visió de centralitat absoluta" i que no contempli les necessitats dels municipis que envolten Sabadell a l'hora de prendre determinades decisions. Així, posa com a exemple que Farrés hagi tornat a posar sobre la taula el Quart Cinturó, o que s'hagin executat les obre per ampliar la C-58 o soterrar els FGC al barri de Gràcia sense pensar en l'afectació que aquests projectes tindrien en la mobilitat de Sant Quirze. "Hem tingut un municipi col·lapsat durant tres anys", ha remarcat Oliveras que ha assegurat que en aquest temps la població s'ha convertit en "el quart carril de l'autopista".

També s'ha referit a l'Aeroport de Sabadell, una infraestructura que la batlle de Sabadell ha dit en reiterades ocasions que vol "potenciar". Segons Oliveras Sant Quirze "ha quedat dins el cor d'enlairament" d'aquesta infraestructura. Indica que qualsevol obra que s'hagi de fer ha de requerir un permís especial perquè per exemple no es pot edificar amb grues. "Tenim una proximitat amb l'Aeroport, els aterratges i enlairaments que ens passa tota l'estona per sobre", recorda la batlle que reclama més seguretat.

Així mateix recorda que l'any passat va aterrar una avioneta en una zona de camps del terme municipal i que l'hivern de l'any passat va produir-se un accident mortal a Badia del Vallès. "Hem reclamat que es reprenguin les reunions de seguiment de l'Aeroport amb la Generalitat, però AENA no hi participa", lamenta l'alcaldessa que indica que els representants de l'Ajuntament de Sabadell no hi assisteixen molt sovint.