Smatsa denuncia insults a la plantilla per un camió amb l'himne d'Espanya davant la casa d'un dels CDR detingut

Els fets haurien passat davant d'un dels domicilis on el 23 de setembre es va detenir un membre dels CDR

Vehicles de la flota de neteja de l'empresa Smatsa
Vehicles de la flota de neteja de l'empresa Smatsa | Smatsa
Redacció
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:43h
La direcció de l'empresa concessionària del servei de recollida d'escombraries i la neteja viària, Smatsa, denuncia que la seva plantilla ha estat objecte d'insults i "comentaris humiliants i vexatoris" difosos a través de les xarxes socials. Tot plegat ha nascut a partir d'una piulada, en què un usuari va assegurar que un camió de la neteja va passar divendres amb l'himne d'Espanya a tot volum per davant del domicili d'un dels detinguts el passat 23 de setembre en l'operatiu de la Guàrdia Civil contra membres del CDR.
 
A partir d'aquí, una sèrie d'usuaris han estat emetent piulades contra la plantilla, individus que, segons la direcció d'Smatsa, estan "clarament vinculats a col·lectius radicals i extremistes". Es tracta d'insults que posen en dubte aspectes com l'intel·lecte dels empleats o que els increpen per aspectes d'ideologia. Com a resposta, diversos usuaris també han aplaudit el suposat gest dels treballadors.

L'empresa assegura sentir "orgull" per la plantilla, formada per unes 400 persones, i demanen a l'Ajuntament que mostri el seu suport cap als empleats. Ara per ara, el consistori no s'ha pronunciat al respecte. A banda, l'empresa assegura que no té previst obrir cap investigació interna per dirimir possibles responsabilitats pel fet que sonés l'himne espanyol en un camió, donat que, asseguren, no s'han aportat dades ni proves al respecte.

El grup municipal de Ciutadans, per la seva banda, també, ha denunciat els fets, i també ha demanat a l'Ajuntament un pronunciament públic de suport als treballadors.