Una urna gegant i un mural de la llibertat: Sabadell commemora l'1-O

Al vespre s'iniciarà una marxa pels centres de votació assignats a Cuixart i Forcadell

Un home votant a la plaça Sant Roc
Un home votant a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
Albert Hernàndez / Albert Segura
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:57h
La ciutat de Sabadell celebra aquesta tarda una sèrie d'actes destinats a commemorar el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 en el seu segon aniversari. La convocatòria, que han organitzat Òmnium i la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Sabadell per la Independència, ha iniciat davant de la seu de l'Agència Tributària, a la plaça Joan Fuster, una marxa que ha arribat a la plaça Sant Roc.

En aquest punt, just davant de l'Ajuntament, s'hi concentrarà el gruix d'activitats de tarda. Una urna gegant presideix la plaça, on tot aquell qui ho vulgui pot repetir el gest de l'1-O i votar. Just a tocar, s'hi ha instal·lat un mural gegant amb la paraula "llibertat", amb l'objectiu d'omplir-la de llaços grocs. També s'hi ha instal·lat una àrea de jocs per als més petits.
 
"Hem de llançar un missatge de calma i fermesa, de força, de coratge i convicció, ens mostrarem ferms i lluitarem per la llibertat, i serem sempre pacífics", ha explicat Teresa Mira, presidenta local d'Òmnium. "Protestar no vol dir sortir de la línia de la pau, no entenem una altra manera de protestar que no sigui pacífica, i tota la resta no té res a veure amb el moviment independentista", ha afegit.
 
Ja al vespre, a les 20.00 hores, es preveu una nova mobilització, en aquest cas camí de l'estació de Can Feu-Gràcia. En el recorregut es faran dues parades. La primera a l'Escola Industrial, on hi va votar l'1-O el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'escola Nostra Llar, on ho havia de fer la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell, votació que no va ser possible per l'irrupció de la policia espanyola al centre de votació.

L'arribada a l'estació es preveu pels volts de les 20.45 hores, on s'arribarà a l'estació, on hi ha pintat el Mur de la Llibertat. Allà s'hi col·locarà un monument dedicat a l'1-O, i s'hi preveuen parlaments.