Sabadell commemora l'1-O amb una concentració ciutadana

Es preveu una mobilització a la tarda pels carrers de la ciutat

La multitudinària manifestació contra l'empresonament dels CDR de dissabte
La multitudinària manifestació contra l'empresonament dels CDR de dissabte | Juanma Peláez
NacióSabadell
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:26h
Les entitats sobiranistes volen commemorar el segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, i ho faran amb una mobilització que es concentrarà a la tarda i al vespre. Les entitats sobiranistes impulsen els actes, al marge de les possibles accions que es puguin dur a terme al llarg de la jornada, com ja va passar en el primer aniversari, i una setmana després de les detencions dels membres dels CDR, dos dels quals són veïns de Sabadell.

Precisament, l'operatiu policial de la setmana passada ha fet trontollar els plans dels CDR per aquest dimarts, de manera que s'ha apostat per sumar-se a les mobilitzacions territorials que es puguin dur a terme a Sabadell. S'ha optat, així, per no fer cap tipus d'acció com la de l'any passat, en què membres del col·lectiu local es van sumar al bloqueig del CIM Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda.

D'aquesta manera, la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (Sabadell per la Independència) i Òmnium Sabadell han programat una mobilització que preveu la seva sortida a les 16.00 hores d'aquest dimarts just davant de la seu de l'Agència Tributària, a la plaça Joan Fuster. Es tracta d'un emplaçament situat al centre, a tocar de la Gran Via i de l'Escola Superior de Disseny (ESDi).

D'allà es preveu iniciar una marxa fins la plaça Sant Roc, que arribaria a les 16.45 hores davant l'Ajuntament. Un cop allà s'obrirà un espai de debat sobre consultes d'iniciativa popular, es farà un Mural de la Llibertat amb llaços grocs, es farà jocs per la canalla i un racó cançoner. A més, es retrà homenatge a les persones que es concentren cada dilluns a l'estació d'FGC a Can Feu-Gràcia i les de la Roda de la Pau, la trobada que cada dia, de 12.00 a 13.00 hores, es fa a Sant Roc des de que es va retirar la pancarta dels presos polítics, a finals de juliol. 

A les 20.00 hores es preveu una nova mobilització, en aquest cas camí de l'estació de Can Feu-Gràcia. En el recorregut es faran dues parades. La primera a l'Escola Industrial, on hi va votar l'1-O el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'escola Nostra Llar, on ho havia de fer la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell, votació que no va ser possible per l'irrupció de la policia espanyola al centre de votació.

L'arribada a l'estació es preveu pels volts de les 20.45 hores, on s'arribarà a l'estació, on hi ha pintat el Mur de la Llibertat. Allà s'hi col·locarà un monument dedicat a l'1-O, i s'hi preveuen parlaments.