Arrenca octubre amb temperatures altes

Ambient estiuenc, abans del canvi de temps d'aquest dimecres de matinada

El sol sortint aquest matí a Vic.
El sol sortint aquest matí a Vic. | Emili Vilamala
NacióSabadell
30 de setembre del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimarts, primer dia d'octubre, fins a mitja tarda predominarà el cel serè o poc ennuvolat pel pas d'algunes bandes de núvols alts, si bé fins a mig matí hi haurà núvols baixos a la meitat sud del litoral i prelitoral i de matinada també a punts de la depressió Central.

A partir de llavors, augmentarà la nuvolositat de tipus alt i mig i quedarà entre poc i mig ennuvolat, tot i que al Pirineu quedarà entre mig i molt ennuvolat i a la cara nord de la serralada entre molt ennuvolat i cobert, també per la presència de núvols baixos. Al final del dia tendirà a aclarir-se el general, si bé a punts del quadrant nord-est es formaran alguns núvols baixos.

A partir de mitja tarda s'espera alguna precipitació feble a l'extrem nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà fins als 2.600 metres. Al final de la jornada es possible algun ruixat feble i aïllat al quadrant nord-est. S'acumularan quantitats minses de precipitació.

La temperatura mínima serà similar. Voltarà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, 9 i 14 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre el 16 i 21 ºC al litoral sud i central i entre 11 i 16 ºC a la resta. La màxima serà lleugerament o moderadament més alta. Oscil·larà entre 23 i 28 ºC al Pirineu, entre 29 i 34 ºC a la depressió Central i interior de les Terres de l'Ebre, i entre 24 i 29 ºC a la resta del país.