VÍDEO i FOTOS Històrica manifestació a Sabadell contra l'empresonament dels detinguts pel 23-S

12.000 persones recorren els carrers de Sabadell, segons la Policia Municipal

La plaça Doctor Robert amb tots els manifestants
La plaça Doctor Robert amb tots els manifestants | Juanma Peláez
Albert Hernàndez / Albert Segura
28 de setembre del 2019
Actualitzat a les 22:18h
Històrica manifestació a Sabadell. 12.000 persones, una xifra de rècord a la ciutat. Des de la tardor de 2017, amb permís de protestes per la sanitat pública i l’ensenyament, les mobilitzacions a la localitat vallesana s’han comptat per milers, especialment les crides a la plaça Sant Roc. La riuada de gent ha estat tal que quan la capçalera ha arribat a la plaça de la Creu Alta, a uns 500 metres del jutjats, el punt d’inici de la protesta, encara no havien sortit. 


Aquesta multitudinària manifestació ha arrencat, després de fer explotar una traca de petards, rere una pancarta que es podia llegir: “La repressió no ens aturarà. Llibertat”. El portaveu de les detingudes 23-S ha exigit l’alliberació de les set persones empresonades, la retirada dels càrrecs i l’arxivament del cas.
 

Massiva mobilització a la ciutat Foto: Juanma Peláez
 

Mobilització història a Sabadell Foto: Juanma Peláez
 

La protesta ha arrencat dels jutjats de Sabadell Foto: Juanma Peláez

 

“Hi ha hagut una vulneració dels drets de defensa”, ha exclamat, i ha afegit, que també s’han produït “manipulacions i pressions”. Ha afirmat que “hi ha tota la maquinària repressiva de l’Estat desesperada per frenar l’independentisme i qualsevol forma de participació política”. També ha demanat als mitjans de comunicació “respecte” per a les persones empresonades i les seves famílies.

Durant el recorregut cap a la plaça Doctor Robert, s'han desplegat dues pancartes, una de les quals en un punt simbòlic: a la plaça de les Dones del Tèxil, un dels punts on la Guàrdia Civil va portar a terme un escorcoll. El missatge resava: "La repressió no ens aturarà. Llibertat". També a la plaça de l'Àngel, on s'ha llegit "No esteu soles. Llibertat". 


El final de la manifestació a la pla Foto: Juanma Peláez


"Aquest país no pensa acatar cap injustícia"

L’exdiputat de la CUP David Fernández ha estat el mestre de cerimònies d’un acte que ha comptat amb parlaments de familiars dels detinguts, membres del grup de suport i també tres membres dels CDR. Fernández ha volgut deixar clar que les detencions d’aquest dilluns estan estretament vinculades amb la sentència del procés, que s’ha de conèixer en les properes setmanes.

"El president del Consell General del Poder Judicial instava fa uns dies en un acte la societat catalana a acatar la sentència, i si algú agafa el diccionari, veurà que la paraula acatar significa retre homenatge a l’autoritat, i aquest país no pensa acatar cap injustícia i menys el segrest de set companys des”, ha expressat Fernàndez.

Una familiar dels detinguts ha volgut agrair també als presents a la manifestació i les mostres rebudes en els darrers dies: “Les detingudes han pogut conèixer l’onada de solidaritat i que no les deixarem soles”, ha apuntat.


Representants dels CDR han tingut també la paraula, qualificant l’actuació policial de dilluns de “persecució mesquina per part d'un Estat dictatorial”, assegurant que “davant la repressió” ells sempre seran al carrer. “Els CDR no som els que sembrem el terror als carrers, defensem el diàleg i l’acció directa de manera no violenta, sempre revel i combativa”, ha assenyalat el seu portaveu.

El col·lectiu ha demanat que no deixin sols els detinguts, així com els grups de suport, sobretot en les setmanes que vindran.