Nova crida per condemnar l'empresonament dels detinguts pel 23-S a Sabadell

La cita, aquesta vegada, és als jutjats de Sabadell

La manifestació, a les portes dels jutjats de Sabadell
La manifestació, a les portes dels jutjats de Sabadell | Juanma Peláez
Albert Hernàndez / Albert Segura
28 de setembre del 2019
Actualitzat a les 18:46h
El passat dijous, hores després de conèixer l'ingrés a presó dels set CDR detinguts en l'operatiu policial del passat dilluns, la plaça Sant Roc va ser escenari de protesta per aquest fet. A les portes de l'Ajuntament de Sabadell es va fer una crida per tornar a exigir la seva llibertat aquest dissabte a la tarda, als jutjats de la ciutat. 
 

Dos dels manifestants amb el mocador reivindicatiu Foto: Juanma Peláez


Una altra de les consignes per aquesta concentració ha arribat des de la Comissió de Festes Populars de Sabadell que ha demanat assistir a la trobada amb el mocador, de color verd, de l'organització. Presó sense fiança 

El magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón, el passat dijous, va decretar presó sense fiança per als set CDR detinguts des de dilluns, dos d'ells de Sabadell, que han estat interrogats aquest dijous per l'alt tribunal. Fent cas al ministeri públic, que hores abans també havia sol·licitat aquesta mesura cautelar privativa de llibertat, el jutge els mantindrà empresonats pels delictes de terrorisme, fabricació i tinença d'explosius, i conspiració per un delicte d'estralls.

L'operació de la Guàrdia Civil havia estat ordenada pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional i es van produir detencions, a més de Sabadell, a Cerdanyola, Mollet i Sant Fost de Campsentelles, també a Osona.