Tancament de setmana amb ambient estival

Les màximes poden superar els 30 graus

El sol lluirà tota la jornada
El sol lluirà tota la jornada | Emili Vilamala
NacióSabadell
28 de setembre del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest diumenge tindrem de matinada el cel estarà molt ennuvolat per intervals de núvols baixos al litoral i prelitoral central i sud i a la depressió Central que, amb el pas de les hores, aniran minvant fins a quedar serè o poc ennuvolat a partir de mig matí. A més, durant les hores centrals del dia hi haurà alguns núvols d'evolució diürna a punts del prelitoral.

Tot i això, a la tarda es formaran alguns intervals de núvols baixos al nord del Cap de Creus que deixaran el cel localment mig ennuvolat i a partir del vespre també se'n podran formar a d'altres punts del litoral. A la resta del territori, el cel es mantindrà serè o poc ennuvolat al llarg de tota la jornada.

De matinada no es descarta alguna precipitació feble, aïllada i inapreciable o minsa al litoral sud.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa a l'interior, mentre que la màxima pujarà entre lleugerament i moderadament, si bé localment l'ascens serà acusat a punts de l'interior. La mínima es mourà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 11 i 16 ºC a la depressió Central, Prepirineu i prelitoral nord, i entre 17 i 22 ºC a la resta del país. La màxima oscil·larà entre 23 i 28 ºC al litoral i Pirineu, i entre 26 i 31 ºC a la resta del país, si bé a ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre serà localment més alta.